Beşiktaş sezonun ilk puan kaybını Antalyaspor karşısında yaptı. Siyah-beyazlılar bu sonuçla puanını 4'e yükseltti.

Kartal iki türlü de üretemedi

Türk sporunda insan sağlığı ve mantığın açıkça ikinci plana atılmasının yeni bir zirve yaptığı haftada Beşiktaş Antalyaspor’u ağırladı. Kim bilir kaç enfekte oyuncu ve teknik sorumlu taşıyan kafilesiyle İstanbul’a gelen Antalyaspor son dakikalarda bulduğu golle Beşiktaş’tan bir puan almayı başardı.

İlk hafta rakibi Trabzonspor’un aksine Antalyaspor Beşiktaş’a topu tamamen teslim etti ve kendi yarı sahasında oldukça katı bir anlayışla bekledi. Sahadaki on birde bu durumu avantaja çevirebilecek Beşiktaşlı oyuncu yok denebilirdi. Dorukhan ve Atiba, Welinton-Vida ikilisine anlamlı pas imkanları sunmakta çok zorlandılar. Bu ikiliden herhangi biri Antalya’nın iki savunma bloğu arasında topla buluşmayı başardığında dakika 30’du. Bunu yapan isim Atiba birkaç dakika sonra Necip’in kafasıyla Larin’e asistlediği 30 metrelik diagonal pası atıp Beşiktaş’ı öne geçiren fitili yakacaktı.

Sol iç oyuncusunun sağ beki on sekize sokması ve onun pasıyla santraforun arka direkte boş kaleye gol atması, kulağa rakibinin defans bloğunu çözmüş bir takımın atacağı bir gol gibi gelse de, %70’e yakın topa sahip olan Beşiktaş ceza sahasına girmekte çok zorlandı. Dar alan meziyeti yüksek oyuncu azlığı kadar Dorukhan ve Mensah’ın Larin’e fazla yanaşması da bunda etken oldu. Merkeze hareketlenmeyi seven Hasic’in kanadını Necip iyi kullanamayınca, solda da N’Sakala çok verimsiz pas yapınca takım iyice tıkandı. Sırtı dönük oyun becerisi düşük Larin’in de katkı sağlayamadığı topa hakim olma oyununun ters tepmesini şiddetli ön alan presi önledi.

Başta Dorukhan’ın yüksek eforuyla Beşiktaş’ın topu çabuk geri kazanması takımın yumuşak karnını koruduğu gibi Nuri Şahin gibi saf bir oyun kurucuyu da sahneden tamamen sildi. İkinci yarıda topu Antalyaspor’a daha çok bırakan Beşiktaş hızlı çıkışlarda yeterli keskinlik ve kurulmuşluktan uzaktı. Oyunu hızlandırma çabalarından Beşiktaş’ın yanına yalnızca Boyd’un 75. dakikadaki ceza sahası girişi kâr kaldı.

Dorukhan’ın yerine Ljajic’in girmesinden sonra orta saha yükünün tamamen Atiba’ya düşmesini engellemek adına savruk hücum girişimlerinin vanasını kısmak ve rakibi önde prese zorlamak gerekiyordu. Beşiktaş ise defalarca deneyip başaramadığı kontraları inatla zorlayınca 85.dakikada gelen top kaybı sonucu yaşanan dağınıklık 18 yaşındaki Gökdeniz’in golünü hazırladı. Hatalı talimatlar verilmiş bile olsa Vida, Welinton, Atiba ve Ljajic gibi deneyimli merkez oyuncuların maçın bu bölümünü kontrol edebilmesi gerekiyordu.

Netice itibariyle 50-60 dakikalık topa sahip olma oyununda da, devamında oluşan yoğun geçişli oyunda da Beşiktaş pozisyon bulmakta çok zorlandı. Öne geçtiği maçları çok uzun süredir kazanan siyah beyazlılar, Atiba’nın Podolski’yi arkadan itmesinin VAR’a gitmemesine sevinmeli.