Evinde Gençlerbirliği’ni 1-0’la geçen Beşiktaş, puanını 50’ye yükseltti ve Başakşehir’i geride bırakarak Galatasaray’ın ardından ikinci sıraya yükseldi

Haftanın açılış karşılaşmasında Başakşehir’in Alanyaspor’a mağlup olmasının ardından, şampiyonluğun bir diğer adayı Beşiktaş evinde Gençlerbirliği’ni konuk etti.

Beşiktaş maçın başlamasıyla beraber oyunu rakip yarı alana yığmaya başladı. Öyle ki ev sahibinin topa sahip olma istatistiği ilk çeyrek geride kaldığında %70 civarlarındaydı. Ancak Beşiktaş bu baskıyı pozisyona çevirmekte zorlanıyordu. Zira Ümit Özat “önce durdur, sonra vur” taktiğini ligimizde en iyi uygulayan teknik adamlardan biri. Ancak Münih’teki hezimetin ardından oynadığı iki zorlu maçı da kazanarak moralini toparlayan son şampiyon ilk 20-25 dakika üçüncü bölgede bocaladıktan sonra pozisyonlar bulmaya başladı.

İki kere gole yaklaşan Ryan Babel kalitesinin çok uzağında son vuruşlar yapmamış olsa Beşiktaş ilk devrede skoru değiştirebilirdi.

36’da Skuletiç’in vuruşunu Fabri kurtarırken bu pozisyon Beşiktaşlı oyunculara en ufak bir hatanın bedelinin ağır olabileceğini gösteriyordu. İlk yarı sona ererken Sessegnon’un kullandığı serbest vuruş ise ceza sahası çevresinde yapılacak faullerin de faturası olabileceğini hatırlattı.

İkinci yarıya Beşiktaş art arda pozisyonlar bularak başladı. 46’da Lens altı pasta önünde kalan topa vuruyor doğru yerde duran Hopf gole izin vermiyordu. 53’de Tolgay’ın ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Talisca’nın sol çaprazdan yaptığı vuruşta bu defa Hopf’un müdahalesi golü engellemeye yeterli olmuyordu. İkinci yarıya Paraiba’nın yerine Zeki Yavru’yu oyuna alarak başlayan Ümit Özat golün ardından da Alper Uludağ’ın yerine Khalili’yi oyuna aldı. Özat, hafta içi idmanlarında takımını 1-0 yenik duruma düştükten sonra nasıl oynayacakları konusunda çalıştırmış olmalı ki, Alkaralar değişikliğin ardından vites yükseltti. Gençlerbirliği’nin daha fazla rakip alanda gözükmeye başlaması maçın temposunu da arttırdı. İkinci gol bulma paniğiyle oynayan Beşiktaş, Caner ve Love’ın oyuna girmesinin ardından son çeyrekte skoru korumaya çalışan bir oyun oynamaya başladı. Gençlerbirliği maçı başından beri üçüncü bölgede ilk kez zaman geçirmeye başlamasına rağmen pozisyon üretemedi. Oysa ki Beşiktaş en oynayamadığı oyunu oynamaya başlamıştı. Şenol Güneş Talisca’nın yerine Oğuzhan’ı oyuna alarak tekrar topa sahip olmaya dolayısıyla da oyunu kontrol etmeye başladı. Böylelikle son bölümde kalesinde zorlanmayan Beşiktaş, farkı ikiye çıkartacak fırsatları da değerlendiremeyince üç puanı tek golle kazandı. Son üç lig maçını da kazanan Beşiktaş averajla ikinci sıraya yükselirken hafta içi oynayacağı Bayern Münih ve hafta sonu oynayacağı Başakşehir maçlarından önce moral kazanmış oldu.