Beşiktaş, rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin mağlup olduğu maçta Bursaspor engelini aşamadı. Karşılaşma karşılıklı goller sonucunda 1-1 berabere sona ererken, Beşiktaş 7 puana yükseldi

Kartal ikramı geri çevirdi

Bursa’da pazar mesaisi... Sezona kötü başlayan ev sahibi, ezeli rakiplerinin kaybettiği haftayı kârlı kapatmak isteyen Beşiktaş’ı ağırlıyor. Milli maç arası son randevunun sonucu merakla bekleniyor.

Ertuğrul Sağlam’ın idaresinde 2010’da beşinci şampiyon olarak taçlandığı günden sonra yeşil-beyazlı camianın son yılları malum. Rüya sezondan sonra da ligin en dikkat çekici ekiplerinden biri olduktan sonra düşüşe geçen Timsah, son iki sezon taraftarlarına kâbus gördürmüştü. Teknik direktörlük koltuğuna oturtulan Samet Aybaba bakalım bu sefer farklı bir senaryo yaşatacak mı...

Şenol Güneş bu kritik randevuda eldivenleri Karius’a teslim etmiş. File bekçisinin Şampiyonlar Ligi finalindeki performansı hafızaları süslüyedursun; deneyimli hocanın Quaresma ile Babel’i nereye taşıdığı ortada! Bakalım başarılı çalıştırıcı meslektaşını da kanatlandırabilecek mi; bekleyip görmek lazım. Yeni transferlerden Ljajic kenarda. Sırp orta saha oyuncusunun milli takıma da gideceği düşünülünce, takıma adapte olabilmesi adına sonradan sahne alması bu satırların yazarını şaşırtmaz.

Dengeli başlayan mücadelenin 10. dakikasında savunmanın gerisine sarkan Lima’ya Karius hayır diyordu. Alman kaleci son ana kadar ayakta kalarak mutlak golü önlemişti. Ev sahibinin daha iyi göründüğü yarıdan gol sesi çıkmamıştı. Koca devre pozisyona giremeyen deplasman ekibinin sadece hücumu sıkıntılı değildi, ayrıca savunma cephesinde takım boyunun uzunluğu dikkat çekiciydi. Yer yer siyah-beyazlı oyuncuların birbirine yakın olmayıp alan daraltmada yaşadıkları zorluklar da akıllara biraz Erzurum maçının ilk devresini düşürüyordu.

Soyunma odasından Gökhan Gönül dönmüyor; Caner sola, Adriano sağa geçiyordu. 51’de Beşiktaş öndeydi. Oğuzhan’ın müthiş pasını Babel bitirmişti. VAR incelemesine giden pozisyona gol denmişti. Bu uygulamayla müşerref olduğumuz Dünya Kupası’nda çekilen çizgiler şüpheye mahal bırakmazken, bizdeki bu eksiklik dikkat çekmeye devam ediyordu. Oysa o ince hat, sisteme yitirilen güvenin tesisi için oldukça önemliydi. Federasyon ve yayıncı kuruluş bakalım bu konuda ne zaman adım atacak...

Ev sahibi rakip kalede devamlı görünse de pozisyona girmekte zorlanıyordu. Gol atacaklarsa, sanki bir kıvılcıma ihtiyaç duyuyorlardı. İşte o an 86’da geliyordu. Gelişen ani akında Yusuf Erdoğan getirmiş, Sakho bitirmişti. Uzatmalarda Adriano önünde biten topu çerçeveye yollamayınca, puanlar paylaşılmıştı.

Bursaspor, diri ve istekli oyununun karşılığında bir puanı aldı. Yeni transferlerin de kadroya adapte olmasıyla ilerleyen haftalarda çok can yapabilirler. Beşiktaş açısından takım boyu dert gibi duruyor, yer yer sahadaki performans kekremsi bir tat veriyor. Son olarak da VAR sistemine ince ayar zorunlu gözüküyor!