Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esen Beşiktaş, Süper Lig'de yine istediğini alamadı. Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Kartal'ın galibiyet hasreti 4 haftaya uzadı

Kartal'ın lig fobisi

Bir tarafta Avrupa fatihi Beşiktaş, öbür köşede Medipol Başakşehir. Geçen sezon şampiyonluk için mücadele eden iki ekip Dolmabahçe'de kozlarını paylaşıyor. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbinin neticesinden sonra iki takım da sahaya iştahla ayak basıyor. Aralarındaki son maçlara bakacak olursak, Kartal bir bakıma belalısıyla buluşuyor.

Devler arenasında üçte üç yapan ev sahibinde Şenol Güneş, orta sahanın anahtarını Atiba ile Tolgay'a vermiş, Oğuzhan'ı kulübeye çekmiş. Cezalı Babel'in yerine vatandaşı Lens görev yapıyor. Deneyimli teknik adamın, takımın gerideki aklı Adriano'nu sağda mı solda kullanacağı santra öncesi merak ediliyordu. Sol Caner'e, sağ Sambacı'ya teslim edilmiş. Gökhan Gönül, Medel, Negredo da ilerleyen dakikalarda forma bekliyor.

Deplasman ekibinde ise Abdullah Avcı malum Avrupa'da rotasyona gitmişti. Chedjou'nun sakatlığı sonrası ezberlettiği kadroyla başlayan Başakşehir'in bugün göstereceği performans özellikle merak ediliyor. Geçen sezona kıyasla çuval dolusu gol yiyen savunmanın aynı gedikleri verip vermeyeceği karşılaşmanın kilidi olabilir gibi duruyor. Emre ile Adebayor'un tecrübesi, siyah-beyazlıların evindeki yenilmezlik serisini bitirebilir mi; bekleyip görmek lazım...

İlk yarı çimlerde adeta satranç oynanıyordu. Beşiktaş önde basmak istiyor, iyice geriye çekilen Emre Belözoğlu arkadaşlarını bir maestro gibi yönetiyordu. İlk yirmi dakika oyunun hâkimi Başakşehir, son yirmi dakika ise Beşiktaş'tı. Mücadele müthişti, iki takımın da yapmak istedikleri barizdi. Fakat bir şeyler eksikti. Üretemiyorlardı. İkisi de bir noktaya kadar gelebiliyordu. İki ekip sahaya iyi yerleşip hata yapmayınca, ilk yarıdan akılda pek pozisyon kalmıyordu.

İkinci devre de aynı şekilde başlamıştı. Sanki "atan galip" oynanıyordu. Duran toplar daha da önem kazanıyordu. Son yarım saatte Oğuzhan Lens'in yerine sahadaydı.

Deplasman ekibinde Mossoro Beşiktaş savunmasının dengesini yer yer iyi bozarken, top almak için sık sık geriye gelen Adebayor, orta sahalarını güçlendiriyordu. 74'te Talisca yerini Negredo'ya bırakmıştı. Şenol Güneş hamlesini yapmıştı.

79'da Visca'nın köşeye giden şutunu Fabri iyi çıkarmıştı. 89'da organize gelişen akında Başakşehir ağları bulmuştu. Visca'nın kaçırdığı Caiçara kafasını kaldırıp demarke durumdaki Kerim Frei'ı bulmuş, kanat oyuncusu eski takımını üzmüştü. Uzatmalarda kullanılan kornere kafayı yapıştıran Tosic skoru eşitlemişti. Kalan sayılı dakikada rakibini bunaltan Kartal galibiyet golünü bulamıyordu.

Dünkü yavan derbiyle kıyaslandığında, sahadaki oyun bu satırların yazarını memnun etti. Başakşehir ülkenin en akıllı takımlarından biri. Emre ile Adebayor'un yaptıkları altyapılarda gösterilse yeri. Avrupa'da döktüren Beşiktaş, ligde dört maçtır kazanamıyor. İnsan hayret etse de futbol kâğıt üstünde oynanmıyor.