Beşiktaş, ligde bambaşka bir profil çizmeye devam ediyor. Siyah-beyazlılar oldukça etkisiz kaldığı ve pozisyon üretmekte zorlandığı maçta Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı

Kartal'ın lig fobisi

Hafta içersinde Porto ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş, Erol Bulut’un göreve gelmesiyle beraber yükselişe geçen Yeni Malatyaspor’a konuk oldu.

Hem Tosiç hem de Medel’in cezalı olması yetmezmiş gibi Pepe de ısınırken sakatlanınca Şenol Güneş, savunmanın göbeğini idmanlarda dahi birlikte oynamışlığı şüpheli Mitroviç ve Necip ikilisine emanet etmek zorunda kaldı.

Erol Bulut Beşiktaş’ın şifrelerini iyi çözüp takımını da maça iyi hazırlamıştı. Oyunu kendi yarı sahasında kabul edip Beşiktaş’a boş alan bırakmadılar. Quaresma ve Talisca gibi şapkadan tavşan çıkartabilecek oyunculara da önlem alınca kısır bir ilk yarı ortaya çıktı. İlk 45 dakikanın kayda değer tek pozisyonu 8. dakikada Yeni Malatyaspor’un kullandığı köşe atışında Sadık’ın kafa vuruşunun direkten dönmediydi.

Beşiktaş ikinci yarıya biraz daha hareketli başlasa da gole yaklaşan gene ev sahibi oldu. Bu sefer çerçeveyi tutturamayan Boutaib oldu.

Şenol Güneş 58’de oyuna müdahale etme gereği hissetti. Fazla top kaybı yapan Quresma’nın yerine Negredo’nun oyuna girmesiyle Beşiktaş ileride daha fazla top tutmaya başladı. İlk isabetli şutunu da bu değişiklikten sonra atmayı başardı. Artık Yeni Malatyaspor da hücum düşündüğü için maçın temposu yavaş yavaş artmaya başladı. 69’da Şenol Güneş cesur bir kararla Atiba’nın yerine Oğuzhan’ı oyuna alıyordu.

73.dakikada Şenol Güneş’in stoperdeki 5. tercihi Necip sakatlanınca yerine genç oyuncu Fatih Aksoy girdi. Son çeyreğe girerken Yeni Malatyaspor hala Beşiktaş’ın savunmadaki zaafından faydalanmaya niyeti yoktu. Erol Bulut’un Şampiyonlar Ligi yorgunu ve savunmanın göbeğinde sezon boyunca hiç düşünülmeyen oyuncuları oynatmak zorunda olan bir Beşiktaş’ı yenmeyi hayal etmemesini aklım almıyor.

Maçın son bölümüne girilirken golü düşünen sadece Beşiktaşlı oyunculardı. Bitime 5 dakika kala Negredo’nun kafa vuruşuyla da gole yaklaştılar ancak top üst direğe çarpıp dışarı çıktı. Kalan dakikalarda Beşiktaş’ın baskısı artarak sürse de Siyah Beyazlılar gol atmaya muvaffak olamadı.

Bu sonuçla iki takım arasında oynanan ilk resmi maç golsüz sona ererken, 0-0’a puan verilmemesi gerektiğini bir kez daha dile getirmeme sebep oluyordu.