Beşiktaş, zorlu geçmesi beklenen Akhisar deplasmanından üç puanla çıktı. Rakibini 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar puanını 10’a çıkarttı

Kartal’ın sıkıntısı yok

Portekiz’den son dakika golüyle şen dönen Beşiktaş, Manisa’da Akhisar karşısında. Aldığı beraberlikle devler arenasına iyi başlayan Kartal, çok da sevmediği deplasmanı kayıpsız atlatmak istiyor. Geçen sezonlara göre daha tutuk görünen ev sahibi ise yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas ile puan kovalıyor.

Şenol Güneş, Benfica maçının kahramanı Talisca ile başlıyordu. Fabri kalede, Tolga yedekti. Deneyimli hoca formayı Cenk’e veriyor, Aboubakar’ı yanında oturtuyordu. Öbür tarafta ise Serdar Kesimal, Douglao’nun yokluğunda defansın göbeğine yerleşmişti.

Manisa 19 Mayıs Stadı’nın tarladan beter çimlerinde teknik ayakların ne yapacağı her zamanki gibi merak konusuydu. Federasyonun bu zeminde futbol oynanmasına uzun süredir izin veriyor olması maalesef fıkra değil. Ligimizin marka değerini şüphesiz düşüren bu konuya ne zaman müdahale edileceğine dair papatya falını sonraya bırakmalı, biraz da maça bakmalı...

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Talisca, futbol meftunlarını mest ediyordu. Brezilyalı solak, adeta “Allah’ın hakkı üçtür” diyor, siyah-beyazlı taraftarları heyecanlandıran iki denemesinden sonra 8. dakikada fileleri buluyordu. İlk 10 dakikada Barcelona’nın unutulmaz yıldızı Rivaldo’nun veliahtıyım diye haykıran futbolcunun vuruşu nefisti. Tabii o asisti sahada bulunan 22 futbolcudan Gökhan İnler dışında kim yapabilirdi...

Geriye düşen Akhisar giderek vites yükseltse de Fabri kalesinde güven veriyordu. Kartal’ın savunması deseniz evlere şenlikti. Şampiyonlar Ligi için bunlar hiç iyi sinyal değildi. Kafkas’ın öğrencileri biraz daha şanslı olsa tabela çoktan değişmişti. İlk yarı bu sonuçla bitecek derken, Caner’in sağ çaprazdan ceza sahasına yolladığı kurşun Rodallega’dan sekince bir anda fark ikiydi. Beşiktaş zorlandığı dakikalarda adeta altın bulmuştu.

İkinci yarının hemen başlarında Tosic, savunmanın gerisine sarkan Rodallega’nın topa vurmasına mani oluyordu. Gol olsa, akşam programlarında uzun uzun pozisyonda faul var mıydı yok muydu o tartışılacaktı. Sezon başlarken kulübeyi ısıtmasına kesin gözüyle bakılan bir zamanların sol beki, bugün takımın yıldız stoperi.

Rodallega’nın korner bayrağına yakın bir yerden kullandığı serbest vuruş 69’da direkte patlamıştı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Kartal şeytanın bacağını kırmış, rakibini Manisa’da nihayet yenmişti.

Gökhan İnler’in oyunda kaldığı bölümde harika bir performans gösterdiğinin altını çizmeli, tabii bugün Tosic’in Hızır misali imdada kaç kere yetiştiğini eklemeli. Haftaya malum derbi var. İki takım ilk dört haftadaki gibi oynarsa, çok pozisyon izleriz; demedi demeyin.