Haftanın takımı oynadığı oyunla derbiyi domine eden Beşiktaş olurken, haftanın teknik direktörü istifası kabul edilmedikten sonra oynadığı üç maçı da kazanıp takımını yeniden şampiyonluk potasına sokan Aykut Kocaman oldu. Haftanın, belki de sezonun en güzel golünü Gençlerbirliği’nden Skuletic atarken haftanın oyuncusu da biri penaltı olmak üzere yaptığı kritik kurtarışlarla Göztepe’nin galibiyetinde başrol oynayan kalecisi Beto oldu.

Stadyum inşaatını bir türlü bitiremeyen Akhisar konuklarını elin evinde ağırlamaya devam ediyor. Şunu söylemek zorundayım ki Türk Futbolu Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda maç yapılmasına izin verenler tarafından yönetildiği sürece bir arpa boyu yol alamaz. SüperLig maçların oynandığı statlara zemin standartı getirmek bu kadar zor olmamalı! Son dört maçında gol atamayan iki takımın mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Yeni Malatyaspor rakibini kendi yarı sahasında karşılayan ve boş alan bırakmayan oyunuyla hayatlarımızdan 90’ar dakika çalmaya devam ediyor. Önceliği oynatmamak olan takımlardan ancak 0-0’a puan vermeyerek kurtulabiliriz. Akhisar sükseli Trabzon galibiyetinden sonra hiç maç kazanamadı. Kazanamamaya alışmak büyük tehlike!

Karabükspor son haftalarda doğru oyunu oynamaya başlasa da bunu skora yansıtamadığı için ligin dibine yerleşti. Batı Karadeniz temsilcisi ligin sürpriz takımı Göztepe karşısında da iyi oynayan taraftı ancak kaleci Beto ve kale direğini geçemeyince haftayı puansız kapattı. Göztepe adına tek olumlu şey kazanmak oldu. İzmir’in sarı kırmızılı takımı futbol severleri alıştırdığı oyun kalitesinin epey uzağındaydı.

Beşiktaş evinde oynadığı derbi maçı kazanarak şampiyonluk yolunda kartları yeniden dağıttı. Son iki yılın şampiyonu olduğunu hatırlayan ve hatırlatan bir oyunla galip gelen Beşiktaş, sadece üç puan değil Negredo ve Oğuzhan’ı da kazandı. Galatasaray bu mağlubiyetle ligin ilk haftasında oturduğu liderlik koltuğunu kaybetti. Sarı Kırmızılılar ligde oynadığı son 10 derbiyi kazanamadılar. Cimbom’un deplasman karnesi de derbi karnesi gibi zayıf. Bu sezon üç mağlubiyetin üçünü de dış sahada aldılar.

Konyaspor tüm maçı Bursaspor’un ceza sahası çevresinde geçirmesine rağmen ne gol atmaya ne de puan almaya muvaffak olabildi. Sezonun en iyi oyununu oynuyor olmaları tribünlerin tepkisine mani olmadı. Malum futbol nihayetinde skor oyunu. Bursaspor bu galibiyetle üst taraflara yönelmek adına kritik bir virajı dönmüş oldu. Bursa az sayıda gol pozisyonuna giriyor ancak Başakşehir ile birlikte ligin en yüzdeli takımı durumunda. Bu hafta da golünü atan Aziz Behich son 6 haftada 5 gole ulaştı. Bir sol bek için muazzam istatistik.

Gençlerbirliği ikinci Ümit Özat döneminin ikinci maçında Sivasspor’u farklı mağlup etmeyi başardı ancak taraftarıyla sulh etmeyi henüz başaramadı. Ümit Özat’ın maç sonu basın toplantısında transferlerden komisyon aldığı iddialarına cevap verirken Cumhurbaşkanını referans olarak kullanması, Ankaragücü’ne duyduğu saygıyı anlatmaya çalışırken yaptığı talihsiz Yahudi takımı benzetmesi... Gençlerbirliği yöneticilerine Özat’ı maç sonunda basının önüne çıkartmadan önce klasik müzik dinletmek suretiyle sakinleştirmelerini öneriyorum. Son üç lig maçında 0 çeken Sivasspor, sezon başında topladığı kredileri harcamaya başladı. Yiğidolar bir an evvel toparlanmazsa devre arasına ateş hattının sıcaklığını hissederek girebilirler.

Galatasaray’ın mağlubiyetiyle liderlik fırsatı yakalayan Başakşehir zor da olsa kazanarak bu fırsatı geri tepmedi. Memleket futbolundaki çarpık düzen sebebiyle Sakaryaspor, Kocaelispor, Eskişehirspor gibi şehir takımları alt liglerde cirit atarken Başakşehir ve Osmanlı gibi iki proje takımı SüperLig’de oynayabiliyor. Üstelik bunlardan biri şampiyonluk mücadelesi veriyor, elbette ki boş tribünler önünde...

Beşiktaş gibi Fenerbahçe de şampiyonluk yarışında varlığını ispat eden bir oyunla Kasımpaşa’yı 4-2 mağlup etti. Üstelik ev sahibi bu maça santraforsuz çıktı. Fenerbahçe’nin taraftarıyla barışması oynanan oyundan da alınan skordan da önemliydi. Çok değil sadece bir kaç hafta önce Aatif Chahechouhe alkışlarla oyundan çıkacak kehanetinde bulunana futbol cahili der sohbeti keserdik. Kasımpaşa’nın bu kadar doğru oyunu bu kadar iştahlı şekilde oynayan Fenerbahçe’ye karşı oyunu bırakmaması yeterli başarıydı.

Alanyaspor Vagner Love’suz çıktığı ikinci maçından da puan alamadı. Akdeniz temsilcisinin Brezilyalı yıldız dışında da epey eksiği vardı. Üstüne üstük maçın son yirmi dakikasını da 10 kişi oynamak durumunda kaldı. Bunca olumsuzluğa rağmen puan almaya çok yaklaşmışlardı. Kayserispor 90’da Umut Bulut’un attığı golle üç puanı hanesine yazıp 14. haftayı Beşiktaş ve Fenerbahçe ile aynı puanda kapattı. Sumudica’nın takımı gelecek hafta Beşiktaş’ı konuk edecek. Lige dair yolculuklarını bu maçın sonucu belli edecek.

Trabzonspor evinde Antalyaspor’u mağlup ederek bu sezon ilk kez üç maç üst üste kazandı. Rıza Çalımbay göreve gelmesinin ardından takımını oyun olarak istediği seviyelere çıkartamasa da istediği skorları elde etmeyi başarıyor. Tabii Burak Yılmaz’ın da hakkını vermek gerek. Yıldız oyuncu ne zaman takımı ihtiyaç duysa sahneye çıkıyor. Antalyaspor maça oldukça iyi başlamıştı. Trabzonspor’a pozisyon vermiyor, oyunun kontrolünü de elinde tutuyordu. Rakibin kaleyi tutan ilk şutunun gol olması Akdeniz temsilcisi adına şanssızlık.