Kartal, Malatyaspor engelini rahat geçti

Milli maç arasından sonra lige döndük. Son şampiyon Beşiktaş, evinde Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u ağırlıyor. Devler arenasındaki Borussia Dortmund müsabakası öncesinde siyah-beyazlılar hata yapmak istemiyor.

Sergen Yalçın, kaledeki Ersin ve sol bek Rıdvan dışında Necip’i savunmanın ortasına çekmiş. Başarılı hoca böylece Josef-Pjanic-Alex Teixeira-Ghezzal-Batshuayi beşlisini çimlere atmış durumda. Bu beşli şüphesiz dosta güven, rakibe korku saçıyor. Yalçın, yeni transferleri sahaya sürerek onların çabucak maç kondisyonu kazanmasını bekliyor.

Sezona farklı Trabzonspor mağlubiyetiyle başlayan deplasman ekibi, arka arkaya aldığı galibiyetlerle dikkat çekti. Takımın en büyük silahlarından Tetteh’in yokluğunda gözler Adem Büyük’te olacak. Katı savunma yapması beklenen Malatya temsilcisinin, ev sahibinin usta ayaklarını durdurup durduramayacağı merak ediliyor.

Recep Mamur ve Duygun Yarsuvat için yapılan saygı duruşunu müteakip ilk düdük çalıyordu. Yeri gelmişken sevgili Duygun Hocamı rahmetle anayım…

Oldukça hızlı başlayan Kartal, 7. dakikada öndeydi. Pjanic’in muazzam pasını alan Batshuayi ağları bulmuştu. 10’da fark ikiydi! Alex Teixeira’nın savunmadan seken şutunu N’Koudou tamamlamıştı. 20’de sakatlanan Vida, yerini Welinton’a bırakıyordu…

İlk yarının ikinci bölümünde biraz frene basıp savunmaya çekilen Kartal, rakibine pozisyon vermiyordu. Siyah-beyazlı oyuncuların yer yer yaptıkları spektaküler hareketler tribünleri mest ediyordu. 42’de bu sefer Alex Teixeira sakatlanarak çıkmış, yerine genç oyuncu Can girmişti. Devre boyunca ev sahibinin yaptığı pres hakikaten müthişti…

52’de Abdulsamed’in akıl almaz hatasıyla fark artıyordu. Genç kalecinin uzaklaştırmaya çalıştığı top Batshuayi’den sekip filelerle buluşmuştu. Kartal’ın presi Malatya’yı silindir gibi ezmişti.

Son bölümde Yalçın, Dortmund mücadelesini de düşünerek kulübedeki Türk oyunculara şans veriyordu. 79’da sıfırdan kaleye yüklenen Osman’ın direkte patlayan vuruşu, deplasman ekibinin bu ana kadar maçtaki en etkili hücumuydu. Kalan dakikalarda başka gol olmuyor, Kartal üç puana üç golle ulaşıyordu.

Beşiktaş, ligdeki rakiplerine gözdağı vererek kazanmasını bildi. Topu kaybettikten sonra geri kazanma süreleri dikkat çekiciydi. Siyah-beyazlılarda şimdi tüm gözler Dortmund’a çevrilmiş durumda. Yalçın’ın talebelerinin Çarşamba akşamı ne yapacağı merak ediliyor. Malatyaspor’a gelince… Rakibin de etkisiyle o kadar siliktiler ki… Ne savunabildiler, ne karşı kaleye gidebildiler. İrfan Buz’un bu mücadeleden ders çıkarması gerekiyor.