Beşiktaş 3-0 öne geçtiği maçta Denizlispor karşısında son dakikalarda korkulu rüya görse de karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Kartal nefes aldı

Denizli’de haftanın kapanışında sezona kötü başlayan iki ekip karşı karşıya. Santra öncesinde ev sahibi 18, bir maç eksiğiyle deplasman ekibi 19. sırada yer alıyor. Geçen pazartesi deplasmanda Gençlerbirliği’ni devirerek galibiyetle tanışan ev sahibi, çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Bir önceki hafta bay çektiğinden 22 gündür maç yapmayan Beşiktaş, artık kazanmak istiyor.

Denizlispor cephesinde sancılı başlangıç sonrasında alınan üç puan ilaç gibi gelmiş durumda. Ligdeki antrenör sirkülasyonu düşünülünce, Robert Prosinecki derin bir nefis almıştır. Tabii bu zorlu sınavdan alınacak iyi bir netice, Hırvat hocayı rahatlatabilir. Defansın göbeğindeki Mustafa Yumlu-Subotic ikilisinin uyumu özellikle merak ediliyor.

Güzide ligimizin bu sezon 21 takımla oynanmasından kelli, milli maç arasındaki haftayı pas geçtiğinden Beşiktaş 22 gündür futbola hasret; en azından resmi karşılaşma oynamaya! Üst üste iki mağlubiyet alan Kartal’da, yeni transferlerden Rossier ile Ghezzal ilk 11’de başlıyor. Sergen Yalçın ayrıca Abobakar ile Larin’i yan yana sahaya sürmüş durumda. Bakalım üç haftalık uzun ara, iyi gitmeyen takıma iyi geldi mi? İstatistikleri hatırlayacak olursak, Denizlispor Beşiktaş’ı 13 karşılaşmadır yenemiyor; yeşil-siyahlılar, siyah-beyazlılara ilaç oluyor.

Maç adeta bir sakatlıkla başlıyordu. Mustafa Yumlu çıkıyor, yerine Oğuz giriyordu. 13. dakikada deplasman ekibi öndeydi. Subotic’in hatasından faydalanan Abobakar’dı, golü atan Atiba!

Yıllara meydan okuyan ihtiyar delikanlının güzel golüyle Denizli’de hava ısınıyordu. Ev sahibi bir türlü organize olamazken, İstanbul temsilcisi etkili görünüyordu. Yine Atiba’nın şutunu Oğuz elle kesince, kazanılan penaltıyı kullanan Aboubakar 39’da farkı artırıyordu. İlk yarı Beşiktaş çok rahattı, ev sahibi çok tatsızdı…

48’de fark üçtü! Rossier kesmiş, Larin arka direkte bitirmişti. 67’de VAR tavsiyesiyle Josef atılmıştı. Skor hele de böyleyken, orta sahadaki o müdahale o kadar gereksizdi ki…

Bir kişi fazla oynayan ev sahibi yüklenmeye başlıyordu. 76’da Mesanovic, çaprazdan ağları bulmuştu. VAR’ın çağırmasına rağmen N’Sakala’nın Özer’e müdahalesine penaltı çıkmıyor, uzatmalarda Sacko skoru ilan ediyordu: 2-3!

Denizlispor ligin en kötü takımlarından biri. Ofansif olarak zaten sınırlılar; bir de maçın başındaki sakatlık onları defansif olarak da etkiledi. Prosinecki için gelecek aydınlık görünmüyor. Beşiktaş için bu galibiyet ilaç gibi geldi. Uzun ara, sanki siyah-beyazlılar için sezon öncesi hazırlık kampı gibi geçmiş. Ghezzal’in kumaşı o kadar iyi ki... Josef atılmasa bu maç çok daha rahat bitecekti ya neyse... Yalçın oynatmak istediği sistemi sonunda buluyor olabilir. Bekleyip görmek lazım!