Deplasmanda Akhisarspor'u oldukça rahat bir oyunun ardından 3-0 mağlup eden Beşiktaş üst üste üçüncü galibiyetini aldı ve puanını 59'a yükseltti

Kartal seriye bağladı

4 haftadır kazanamadığı için ateş hattının sıcaklığını ensesinde hissetmeye başlayan Akhisar, şampiyonluk yolunda son düzlüğe girerken ritim bulan Beşiktaş’ı konuk ediyordu. Beşiktaş, takımları 6 sezondur SüperLig’de yer alan eski tütün kasabasına ilk kez geliyordu. Konuk ekipte Quresma, Atiba, Oğuzhan ve Tolgay takıma geri dönmüşlerdi. Ev sahibi ekipte ise Miguel Lopes, Olcay Adın ve Muğdat Çelik gibi üç önemli isin maç kadrosunda yer almıyordu.

Beşiktaş için zor olan maçı kolaylayan Ryan Babel oldu. Hollandalı yıldız henüz maçın başında en iyi yaptığı şeyi yapıp ceza sahası dışında hafif sol çaprazdan yaptığı vuruşla kaleci Lukac’ı çaresiz bırakıyordu.

Erken gelen gol Okan Buruk’un tüm planlarını bozmuştu. Artık set oyunu oynamaları ve topa sahip olmaları gerekiyordu. Beşiktaş’a karşı bu üstünlüğü kurabilen tek takımın Bayern Münih olması Akigoların işinin ne kadar zor olduğunun göstergesiydi.

Beşiktaş’ın Akhisar’ın direncini kırmak için ihtiyaç duyduğu ikinci gol de gecikmedi. Lukac’ı avlayan bu sefer Alvaro Negredo oluyor ve Beşiktaş henüz 20. dakikada galibiyetini ilan ediyordu.

En azından bir gol bulup soyunma odasına moralli ve umutlu girmek isteyen Okan Buruk risk almaya 36’da başlayarak Kadir Keleş’in yerine Paulo Henrique’yi oyuna alıyor, ancak bu değişiklik skora yansımadan ilk yarı sona eriyordu.

47’de Quresma Akhisar’ın fişini çekmek istiyor, Portekizli’ye direnen Lukac, bir dakika sonra Babel’in ikinci, Beşiktaş’ın üçüncü golüne engel olamıyordu. Beşiktaş artık rahatlamış, Akhisar ise havlu atmıştı.

53’de Beşiktaş Quresma’yla, 56’da ise Akhisar Larsson ile gole yaklaşıyor ancak her iki oyuncun vuruşunda da top direğe çarpıp dışarı çıkıyordu.

Dakikalar ilerledikçe Akhisar oyun disiplininden uzaklaşıyor, oyunun kontrolü tamamen Beşiktaşlı oyunculara geçiyordu.

60’da Seleznyov’un yerine Bilal’i oyuna alan Okan Buruk, 73’de son oyuncu değişiklik hakkını Sissoko’nun yerine Bia’yı alarak kullandığında Şenol Güneş henüz oyuncu değişikliği yapmamıştı. Maçın son bölümünde ise değişiklikler art arda geliyor, Talisca’nın yerine Tolgay, Negredo’nun yerine Mustafa Pektemek, Quresma’nın yerine ise Vida oyuna giriyordu. Değişikliklerin ardından Beşiktaş tempoyu iyice düşürüyor ve maç 3-0 sona eriyordu.

Bu sonuçla Siyah Beyazlılar sıralamada üzerinde yer alan iki takımın birbiriyle oynayacağı haftanın açılış maçında üç puanı zorlanmadan kazanıp maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturuyordu. Beşiktaş, Galatasaray - Başakşehir maçının sonucu ne olursa olsun en kötü ikinci sıraya yükselmeyi garantilerken Akhisar, henüz diğer karşılaşmalar oynanmadan ateş hattının sıcaklığını ensesinde daha fazla hissetmeye başlıyordu.