Ligin mağlubiyet yaşamayan takımlarından Beşiktaş dün Kayserispor deplasmanında tek golle 3 puanın sahibi oldu

Kartal tek golle güldü

Ligin namağlup takımlarından Beşiktaş, ezeli rakiplerinin ikisine de çelme takan Kayserispor'a konuk oldu. Bu sezon Beşiktaşlıları rotasyon fikrine alıştıran Şenol Güneş bu sefer sadece sahaya çıkan oyuncuları değil onların dizilişlerini de değiştirmişti. Dörtlü savunmanın önüne Atiba'yı koyan tecrübeli teknik adam orta sahanın göbeğine de Tolgay ve Necip'i yerleştirmişti. Cenk Tosun ve Aboubakar'dan oluşan forvet ikilisinin arkasında da Talisca yer alıyordu.

Kayseri'nin rakibi kendi yarı sahasında karşılıyor olması kanatsız dizilişle göbekten etkili olmaya çalışan Beşiktaş'ın işine gelse de ev sahibi takım her önde bastığında tehlike yaratıyordu. Üçüncü bölgedeki sayısal üstünlük Beşiktaş'ın pozisyonlar bulmasını sağlasa ilk yarı golsüz sona erdi. Zira hem kaleci Muammer günündeydi hem de Beşiktaş forvetleri son vuruşlarda beceriksizdi.

Öyle ki Beşiktaş orta sahasının sigortası Atiba, hızlı gelişen Kayseri atağını engellemek için yaptığı faulle erken sarı kart gördü.

Şenol Güneş ikinci yarıya başlarken altıpasta bomboş pozisyonda zor olanı yapıp topu kaleciye nişanlayan Aboubakar'ın yerine Quresma'yı oyuna alıyordu. Böylelikle Talisca sağa Querasma sola geçiyor ve Beşiktaş alıştığı dizilişine dönüyordu. Buna rağmen ilk yarının ilk etkili pozisyonunu Kayseri Nakoulma ile yakalıyor ancak top üst direğe çarpıp dışarı çıkıyordu.

Şenol Güneş ikinci hamlesini maçın üçte ikisi geride kaldığında yaptı. Tolgay'ın yerine Ömer Şişmanoğlu oyuna giriyor ve böylelikle Talisca etkili olduğu forvet arkası pozisyonuna geçiyordu. Beşiktaşı öne geçiren gol 67'de geldi. Beck, rakip ceza sahasının sağ çaprazında kaptığı topu bekletmeden sol çaprazdaki Ömer'e gönderiyor ve ligimizin en efektif hamle oyuncularından biri olan Ömer'in vuruşu Umut'a da çarparak ilk yarıda 5 başarılı kurtarış yapan Muammer'i çaresiz bırakıyordu.

81'de kullandığı etkili serbest atışta da Muammer'e takılan Talisca bir dakika sonra yerini Adriano'ya bıraktı. Uzatma dakikalarında Mabiala'nın ikinci sarı kartını görerek oyundan atılması Beşiktaş'ı son dakikalarda iyice rahatlattı ve topu rakip alanda tutarak Rize deplasmanındaki gibi cimri bir galibiyet almayı başardı. Son şampiyon oyun olarak geçen senenin gerisinde olsa da kazanma alışkanlığını sürdürüyor.