Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Cenk Tosun, Atiba Hutchinson’ın golleriyle Başakşehir’le 2-2 berabere kaldı ve kritik bir puan kazandı

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda keskin viraj... Bir tarafta bu sahanın asıl sahibi, öbür köşede yarı zamanlısı... Başakşehir Avrupa, Beşiktaş ise şampiyonluk için çimlere ayak basıyor. Kulübedeki iki hocanın adeta satranççıları aratmayacak hamleleri heyecanla bekleniyor.

Santra öncesinde Fenerbahçe’nin üç maç, beş puan gerisindeki Beşiktaş’ın savunma göbeği merak ediliyor. Kupada kırmızı kart gören Marcelo’nun yokluğunda bir ön libero stopere devşiriliyor, ihale yine Necip’e kalıyor. Rakip forvet Mehmet Batdal’ın fizik üstünlüğü kâğıt üstünde ağır basıyor. Ancak unutmamalı, futbol çimde oynanıyor...

İlk dakikalar iki ağır sıklet boksörün kapışmasına sahne oluyordu. Taraflar oldukça kontrollü oynayıp birbirini tartıyordu. 12. dakikada İsmail Köybaşı’nın soldan geliştirdiği akını Mario Gomez bitiremiyordu. 18’de siyah-beyazlılar bu sefer öbür kanattan geliyor, Sosa’nın yerden sert gönderdiği topa Gomez dokunamıyordu.



Yirminci dakikayla birlikte Beşiktaş kalesine gelmeye başlayan Başakşehir, 25’te öndeydi. Golün adı her ne kadar Visca olsa da Mehmet Batdal’ın pozisyondaki katkısı dikkat çekiciydi. İyi bir sezon geçiren dev forvet hem duvar olmuş, hem de harika bir asist yapmıştı. 38’de Gomez yine çerçeveyi bulamamıştı. Alman golcü geldiği günden beri en kötü maçını oynuyordu.

Kartlardan gollere ikinci devre çok şeylere gebeydi...

46’da Emre Belözoğlu az kalsın, Sevgililer Günü’nde eski takımına hediye veriyordu. Deneyimli oyuncunun frikiği Sosa’dan kornere çıkmıştı. 54’te Doka’nın ortasına kafayı vuran Mahmut farkı artırmıştı. Bu skordan sonra Beşiktaş taraftarı maçı bırakıyor, Emre ile uğraşmaya başlıyordu.

74’te Oğuzhan’ın direkte patlayan şutu siyah-beyazlıları kahretmişti. 78’te Quaresma’nın ortasına vuran Cenk ağları bulmuştu. 83’te Sosa kesiyor, Atiba tabelayı eşitliyordu. Kartal için simsiyah olan tablo Q7’nin girişinden sonra 180 derece değişmişti. Acaba Portekizli yıldız Olcay ile Gökhan Töre’nin kötü olduğu bir günde biraz daha erken oyuna dahil olabilir miydi...
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, puanlar paylaşıldı. Yine de Şenol Güneş’in hakkını teslim etmeli; deneyimli hoca yaptığı değişikliklerle beraberliği kurtardı. Bu puan belki de şampiyonluk getirecek!