Beşiktaş, Fenerbahçe galibiyetinin ardından zorlu Trabzonspor deplasmanından üç puanla çıktı. Rakibini 2-0'la geçen siyah-beyazlılar zirvedeki ikiliyle arasındaki puan farkını 3'e indirdi

Kartal yakın takipte

Trabzon'da hafta kapanıyor. Bu sezon istediği sonuçları alamayan ev sahibi, şampiyonluk yarışında hata yapmak istemeyen Beşiktaş'ı ağırlıyor. Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Bordo-mavililerde Burak Yılmaz cezalı. Deneyimli futbolcunun varlığı gol demek de takımın pozisyon için sadece ona bakıyor olması, doğrusu rakip savunmaların işini kolaylaştırıyordu. Bakalım daha üretken olabilecekler mi... Dengeli ama ısırmayan N'Doye çimlerde, yer yer kopuk ama golcü Rodallega kulübede. Rıza Çalımbay genç yeteneklerden Yusuf'u kenara çekmiş, ilk maçta ağları bulan Olcay'ı sahaya sürmüş. Eski takımına karşı sahne tek oyuncu o değil. Siyah-beyazlı tribünlerin bir dönemki sevgilisi Sosa da kadroda. Maestro bakalım eski günlerinden bir kesit sunabilecek mi...

Kartal'da cezalı Quaresma'nın yokluğunda Lens sahada. İleride kim oynayacak diye günlerdir papatya falı bakanlar, ilk 11'de Vagner Love'ı görmüş durumda. Babel ile Talisca'yı da düşündüğümüzde, Şenol Güneş rakibin yavaş savunmasının üstüne hızlı isimlerle gitmeyi hedeflemiş gibi duruyor. Adını taşıyan spor kompleksine ayak basan deneyimli hoca, sakat Pepe'nin yerine Medel-Tosic ikilisini savunmanın göbeğine yerleştirmiş. Fenerbahçe ile yapılan gergin kupa maçının ertesinde futbolcuların göstereceği performans özellikle merak ediliyor.

Hızlı başlayan mücadelede 10. dakikadan sonra deplasman takımı topa daha çok sahip oluyordu. Beklendiği gibi kaleye hızlı gidiyorlarsa da son paslar yerini bulmuyordu. 31'de savunmanın gerisine sarkan N'Doye güzelim pası kontrol edemiyordu. 38'de Talisca getiriyor, Vagner Love çaprazdan çerçeveyi bulamıyordu. 43'te Babel'in müthiş pasında Talisca, Onur'a takılınca ilk yarıdan gol çıkmamıştı.

İkinci devrenin ilk çeyreğinde hamleler başlıyordu. Önce Vagner Love'un yerine Negredo oyundaydı, ardından sakatlanan Adriano'nun yerine Caner. Çalımbay ise Kucka yerine Rodallega, Olcay'ın yerine de Yusuf'u alıyordu. Bordo-mavililer bir anda oldukça ofansif bir kadroya dönmüştü. Rıza Hoca'nın kumarı tutacak mıydı...

Cevap çok da gecikmiyordu. 71'de Negredo Babel'e 'al da at' derken, adeta bu takımın ilk santrforu benim demişti. 79'da duvar olan Negredo yine Babel'i bulmuş, fark ikiye çıkmıştı. İspanyol yıldız maçı adeta tek başına çözmüştü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Kartal İstanbul'a mutlu dönüyordu.

Bu galibiyetle Beşiktaş şampiyonluk yarışında 'ben de varım' dedi. Arkadaşlarını oynatan Negredo formayı bir süre kaptırmaz herhalde. Trabzonspor deseniz, onların hali futbolseverleri üzüyor. Görünen o ki Rıza Hoca'nın tek gol planı Burak'ı kaçırmak, aklındaki senaryo da maçı olabildiğince golsüz tutmak. Sahadaki oyuncularla peki bu olur mu; görünen köy net, olmuyor!