Beşiktaş, Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada Çaykur Rizespor’u deplasmanda Demba Ba ve Jose Sosa’nın attığı gollerle 2-1 mağlup ederek 3 hafta sonra liderliğe yükseldi

Kartal yeniden zirvede

ALİ MURAT HAMARAT - alimurathamarat@gmail.com

Pazar mesaisinde Çaykur Rizespor ile Beşiktaş buluşuyor. Perşembe akşamı Ziraat Türkiye Kupası’nda gazı kaçmış kola kıvamındaki bir maçta karşılaşan iki takımın ligdeki randevusunda hava farklı. Ev sahibi düşme hattından biraz uzaklaşmak, deplasman ekibi ise liderlik koltuğuna oturabilmek için kazanmak istiyor. Haliyle akıllara ünlü klişe geliyor: Koyun can derdinde, kasap et!

Biliç, Atiba Hutchinson ile yeni transfer Tolgay Arslan’ı yanında oturturken, Oğuzhan’ı sahaya sürüyordu. Veli’nin orta sahada yalnız kalıp kalmayacağı sorusunun cevabı bekleniyordu.
Dengeli başladı mücadele. Orta sahada sıkışan oyunda duran toplar kilit rol oynacak gibiydi. Kartal en yetenekli ayağı Sosa’nın yaratıcılığına, Demba Ba’nın da bitiriciliğine bakıyordu. Rizespor’da da Obraniak ile Sercan dikkat çekiyordu.
24. dakikada kullanılan kornerde Tolga kedilere taş çıkartıyordu. Siyah-beyazlı file bekçisi takım arkadaşı Pedro Franco’dan seken topa müthiş bir refleksle hayır diyordu. 27’de ayağı kayan Demba Ba, Giray’ın ikramını değerlendiremiyordu. Bilic’in gözbebeği ilk yarı boyunca kalelerine kullanan duran toplarda daha çok dikkat çekmişti.
İkinci devrede yapılacak hamleler merak konusuydu.

50’de gelişen kontrada Holosko, eski takımını üzmemişti. 53’de Sosa’nın şutunu Serkan harika kurtarıyordu. 56’da bu sefer Gökhan Töre vuruyor, Serkan direnmeye devam ediyordu. 59’da Sosa driplingini harika bir golle süslüyordu. Kıvanç’ın da atılması Beşiktaş’ın ekmeğine sağ sürmüştü.

Ev sahibinin cevabı gecikmemişti. 62’de Eren’in ortasını Tolga ıskalayınca, Sercan’a boş kaleye dokunmak kalmıştı. 65’te ev sahibi 9 kişi kalıyordu. Koray Motta’ya yaptığını sokakta yapsa, hapis yatardı ya neyse...
87’de Obraniak Serkan’a öykünüp topu elle kesince, Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösteriyordu. Atışı kullanan Demba Ba hata yapmıyor, Kartal istediğini son dakikalarda alıyordu.

Çok kritik bir virajı Rize’de döndü Beşiktaş. Dokuz kişi kalan rakibi karşısında alınamayacak galibiyet, şampiyonluk yolunda kaybedilen iki puandan çok daha fazlası olacaktı. Yarış daha çok kızışacağa benziyor.