Kartal zirveyi bırakmıyor

İstanbul’da haftanın galası… Bir tarafta zor günler geçiren son şampiyon Başakşehir, öbür yanda lider Beşiktaş… Öyle bir mücadele ki sonucu zirveyi de dibi de ilgilendiriyor. Tesadüf bu ya Salı akşamı kupada final bileti arayacak iki ekip önce ligde kozlarını paylaşıyor. Nefesler tutulmuş, ilk düdük bekleniyor.

Gençlerbirliği galibiyetiyle bir nebze nefes alan ev sahibi cephesinde Aykut Kocaman, Visca’yı yedek soyundurmuş. Geçen hafta Ankara’da gördüğümüz Boşnak oyuncunun yokluğunda takımının durumu ortada. Gidişata göre onun girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Deneyimli çalıştırıcı, bu mücadelede yine ileri uçta Crivelli’yi tercih etmiş. Bakalım iki aylık bir aradan sonra üç puanla tanışan son şampiyon, ligin en iyi hücum eden takımını durdurabilecek mi…

Haftaya oynanacak Fenerbahçe mücadelesi öncesinde Kartal, hata yapmak istemiyor. Ezeli rakiplerine karşı puan avantajı bulunan siyah-beyazlılarda Sergen Yalçın, beklenen 11’i sahaya sürmüş. Sakatlıktan iyi dönmeyen Rıdvan kulübede, N’Sakala çimlerde yerini alırken, orta saha Josef-Atiba-Ljajic üçlüsüne emanet edilmiş. Gözler her zaman olduğu gibi takımın çilingiri Ghezal’le ülkenin en formda santrforu Aboubakar’da olacak. Cezası nedeniyle tribünde oturan Yalçın’ın kenarda aranıp aranmayacağı merak ediliyor.

4. dakikada hızlı gelişken akında Deniz Türüç’ün ortasına Aleksiç vuruyor, top direkte patlıyordu. 7’de bu sefer direği dövme sırası Aboubakar’a gelmişti. Yıldız futbolcunun soluyla çektiği füze gol olsa, şüphesiz yıllarca jenerikleri süslerdi…

21’de kendi sahasında aldığı topu rakip ceza sahasına kadar taşıyan Crivelli, genç kaleci Ersin’e takılmıştı. Devre böyle bitecek derken, 42’de Kartal öndeydi. Sağdan gelişen akında Rosier’in kaçırdığı Atiba ortaya çevirmiş, Aboubakar’dan topu alan Larin’in şutu Rafael’den sekip gol olmuştu.

52’de skor berabereydi! Aleksiç’in ortasına kafayı Deniz Türüç kafayı vurmuştu. Pozisyonda N’Sakala uyumuştu. Golden sonra Beşiktaş, yeniden rakip kaleye yerleşiyordu. 58’de Josef’in sert şutunu Volkan iyi çıkarıyordu.

68’de Beşiktaş yine öndeydi. Baskı sonuç getirmiş, Ghezzal’in kornerine kafayı vuran Welinton köşeyi iyi bulmuştu. Kocaman’ın golden sonra dört değişiklik yapması dikkat çekiciydi.

76’da tabela yine eşitleniyordu. Taç atışında unutulan Mehmet Topal’dan seken top, Demba Ba’ya pas olmuştu. Golden sonra yine aynı filmi izliyorduk. Beşiktaş yüklenmeye başlıyor, 84’te yine öne geçiyordu. Sağdan gelen ortayı müthiş kontrol eden Josef, takımının yardımına Hızır gibi yetişmişti. Uzun süredir döküldüğü halde sürekli oynayan Epureanu’nun pozisyonda yaptığı zamanlama hatası altyapılarda ders olarak gösterilse yeriydi. Son dakikalarda ev sahibi yüklendiyse de gol düellosunda son gülen Beşiktaş’tı!

Başakşehir’de kötü gidiş devam ediyor. Skorlardan bağımsız Kocaman’ın oynattığı futbol hiç zevk vermiyor. Deneyimli çalıştırıcının sanki artık bir şeyleri değiştirmesi gerekiyor. Beşiktaş’a gelince… Maçın tamamında gösterdikleri kazanma isteği, sanki onları ezeli rakiplerinden ayırıyor. Yalçın’ın yarattığı takım otomatiğe bağlamış durumda. Fenerbahçe’yi de yenerlerse, şampiyonluk marşları söylenmeye başlar. Gözler şimdiden derbiye çevrilmiş durumda. Buluşalım haftaya!