Kartlar yeniden dağıtılıyor

Maç öncesi en çok merak edilen konu Advocaat’in nasıl bir onbir ile sahaya çıkacağıydı. Tecrübeli teknik adam alışılagelmiş savunma dörtlüsünün önünde cezalı Mehmet Topal’ın yerine Josef De Souza’nın partneri olarak Neustadter’i tercih edip, kanatları da Volkan Şen ve Alper Potuk’a emanet etmişti. En uçtaki Sow’un hemen arkasında ise Van Persie yer alıyordu.

Fenerbahçe’nin maçlara iştahlı başlaması artık bir gelenek haline geldi. Bu sezon ilk kez dolu tribünler önünde oynayan sarı lacivertli futbolcular dün gece de maça iştahlı başladılar. Hakan Balta tam zamanında doğru yerde olamasa henüz 6. dakikada Volkan Şen ile öne bile geçebilirlerdi. İlk çeyrekten sonra maçın temposu düştü. Galatasaray oyunu dengeleyip topa daha fazla hakim olsa da Fenerbahçe ilk yarının genelinde daha arzulu olan taraftı. Üstelik rakibine pozisyon da vermedi. Ancak Alper Potuk, Lens’in yokluğunda ezber bozan oyuncu bayrağını devralmamış olsa orta sahada kitlenen oyundan tarafların gol bulması da mümkün olmayacaktı. İlk yarının son saniyelerinde Alper’in ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Şener’in son çizgiye inip gönderdiği pası Van Persie klasına yakışır bir vuruşla ağlara göndererek hem takımının soyunma odasına moralli gitmesini sağlıyor hem de kısır geçen ilk yarının ardından futbolseverleri ikinci yarı için umutlandırıyordu.

İkinci yarı da farklı başlamadı. Serbest organizasyonları dışında maçta pozisyon olmazken geçen her dakika Fenerbahçe’nin lehine işliyordu. Riekerink 71’de tüm hamlelerini tamamlarken taktik anlamda meslektaşını mat eden Advocaat henüz değişiklik yapmamıştı. Üstelik meslektaşının Podolski’yi oyuna alarak çift forvete dönme hamlesi de bu değişikliğin hemen ardından Eren’in sakatlanması sebebiyle boşa çıkmıştı. Fenerbahçe’yi rahatlatan gol 78 de Van Persie’nin kullandığı penaltı vuruşuyla gelirken rahatlayan Fenerbahçe oyunun temposunun artmasına da izin veriyordu. Günün kazananı Advocaat 85’te Emenike ve Chahechouhe’yu oyuna alıyor son hamlesini ise 90 da Salih’i sahaya sürerek yapıyordu. Maçın bitiş düdüğüyle galibiyetini ilan eden Fenerbahçe ezeli rakibine karşı Kadıköy’de yenilmezlik serisini sürdürürken şampiyonluk yarışında da kartların yeniden dağılmasını sağlıyordu.