Kasım'da izlenecek filmler

Larushka Ivan-Zadeh Kasım ayında izlenilecek filmlerin lisetesini yaptı, listede Fantastik Canavarlar, Bohemian Rhapsody, The Grinch ve Sonsuzluğun Eşiğin'nin yanısıra birçok film var.

İşte filmlerin listesi;

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları

kasim-da-izlenecek-filmler-529534-1.

Karanlık büyücü Gellert Grindelwald, Newt Scamander'ın da yardımıyla Amerika Birleşik Devletleri Sihir Kongresi (MACUSA) tarafından yakalanır. Ancak kaçmayı başaran büyücü, kendine, gerçek niyetinden habersiz olan müritler toplamaya başlar. Asıl planı; büyü dünyasından uzak olan canlıların hepsine hükmedecek olan safkan büyücüler yetiştirmektir. Karanlık büyücünün planlarını bozmak isteyen Albus Dumbledore, eski öğrencisi Newt Scamander'dan yardım ister. Önündeki tehlikenin farkında olmayan Newt, gerçek dostluklar ve aile bağları konusunda bile sevgisinin ve sadakatinin test edileceği bir yola girecektir... Film 15 Kasım'da Türkiye'de vizyona girecek.

Bohemian Rhapsody

kasim-da-izlenecek-filmler-529535-1.

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor. Film 2 Kasım’da Türkiye'de vizyona girdi.

Girl

kasim-da-izlenecek-filmler-529536-1.

Girl, 15 yaşındaki bir trans bireyin balerin olmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Lara çocukluğundan beri balerin olmanın hayalini kurar. Sadece kadınların kabul edildiği bir bale okuluna kabul edildiğindeyse hayaline hiç olmadığı kadar yaklaşır. Fakat büyük bir sorun vardır. 15 yaşındaki Lara, bir erkek bedeninde doğmuştur. Lara, hayallerini gerçekleştirmek için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalır.
Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde dünya prömiyerini yapan Girl’ün yönetmen koltuğunda Lukas Dhont oturuyor. Victor Polster’in Lara karakterine hayat verdiği filmin kadrosunda Arieh Worthalter, Valentijn Dhaenens, Katelijne Damen, Nele Hardiman gibi isimler yer alıyor.

Dul Kadınlar

kasim-da-izlenecek-filmler-529537-1.

Modern Şikago'da geçen filmde, dört kadının tek ortak noktası; dul kalmış olmalarıdır. Ölen eşlerinin yasını tutan kadınların tek derdi yalnızca sevdikleri adamları özlemekle de sınırlı değildir. Ölen eşlerinin hepsi yasadışı işlere bulaşmışlardır. Asıl mesele, ölen eşlerin geride kalan dullarına suç dünyasında işledikleri suçları borç bırakmış olmasıdır. Ellerinde borçları ödeyecek para olmayan dul kadınların tek şansı, riskli bir soyguna girişmektir. Veronica liderliğinde bir araya gelen Alice, Linda ve Belle, geleceklerini istedikleri gibi yaratmak için iş birliği yapar. Şu ana dek eşleri tarafından yönlendirilmiş olan pasif hayatları artık onların elindedir ve şekillendirilmeyi beklemektedir...
Steve McQueen'in yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Elizabeth Debicki, Viola Davis, Daniel Kaluuya, Colin Farrell, Liam Neeson, ve Michelle Rodriguez yer almakta. Film, 15 Kasım’da Türkiye’de gösterime girecek

Grinch

kasim-da-izlenecek-filmler-529538-1.

Who köyünden ayrılarak dağın başında, kimsenin yaklaşmaya cesaret edemediği mağarasında yaşayan Grinch'e yalnızca sadık köpeği Max eşlik etmektedir. Günlük yaşamın sukünetinden memnun olan Grinch'in kabusu ise, yılbaşı kutlamalarına aşırı düşkün olan Who halkının yıl sonu başlayan coşkusudur. Bu yıl kutlamaların daha da coşkulu olacağının ilan edilmesi sonucu, Grinch bu coşkuyu yok etmek adına, Noel Baba kılığına girerek yılbaşını çalmaya karar verir. O sırada köyde yaşamakta olan küçük Cindy-Lou ise arkadaşlarıyla birlikte yılbaşında Noel Baba'yı yakalayıp, bekar annesine yaptığı yardımlar için teşekkür etme planı yapmaktadır. İkilinin yılbaşı planları birbirlerini nasıl etkileyecekti

Arakçılar

kasim-da-izlenecek-filmler-529540-1.

Osamu ve ailesi hırsızlık yaparak geçinmektedir. Yine bir gün Osamu ve oğlu bir marketten yiyecek bir şeyler çalıp eve dönerlerken küçük bir kıza rastlarlar. Kız dondurucu soğukta dışarıda kalmıştır. Aile küçük kızı evlerine almayı pek istemez fakat yaşadığı sıkıntıları öğrendiklerinde onunla ilgilenmeye karar verirler. Küçük kız kısa sürede ailenin neşesi haline gelir. Onlar hayatta kalabilmek için suç işleyerek zar zor para kazansalar da, küçük kızla birlikte mutlu bir yaşam sürerler. Fakat gizli bir sırrın ortaya çıkması ailenin ve küçük kızın hayatını tamamen değiştirir.

Rüzgarın Öteki Tarafı

kasim-da-izlenecek-filmler-529541-1.

Avrupa'daki yarı-sürgün hayatından Hollywood'a dönen ve yıllardır üzerinde çalıştığı geri dönüş filmi "The Other Side of the Wind"i tamamlamaya çalışan J.J "Jake" Hannaford adlı efsanevi yönetmenin hikayesini anlatır.
Usta yönetmen Orson Welles'in tamamlayamadığı filmidir. Başrollerinde John Huston, Robert Random ve Peter Bogdanovich yer alıyor.

Sonsuzluğun Eşiğinde

kasim-da-izlenecek-filmler-529542-1.

At Eternity’s Gate, Vincent van Gogh’un Arles’teki son zamanlarını konu ediyor. anlatıyor. Ünlü ressamının hayatının ele alındığı filmde, Van Gogh’u William Dafoe canlandırıyor. Van Gogh’un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımın yönetmen koltuğunda Julian Schnabel oturuyor. Senaryosunu yönetmen Schnabel ve Jean-Claude Carrière’nin birlikte kaleme aldığı biyografik yapımın oyuncu kadrosunda Oscar Isaac, Rupert Friend, Mads Mikkelsen gibi isimler yer alıyor.

Örümcek Ağındaki Kız

kasim-da-izlenecek-filmler-529543-1.

Birbirlerine tamamen zıt insanlar olsalar da doğruları ortaya çıkarmak için mücadele veren bilgisayar korsanı Lisbeth Salander ve gazeteci Mikael Blomkvist, bu kez kendilerini dev bir örümcek ağının ortasında bulur. Bu debelendikçe karmaşıklaşan örümcek ağı casuslar, siber suçlular ve yozlaşmış hükümet yetkilileriyle doludur...
Fede Alvarez’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Claire Foy, Sverrir Gudnason, Sylvia Hoeks, Christopher Convery gibi isimler yer alıyor.