Kasımpaşa’dan zirveye darbe

Haftanın en şık son vuruşunu Kasımpaşalı Koita yaparken, 2 gol 1 asistlik performansıyla galibiyeti getiren gollerin hepsine katkısı olan Robinho haftanın futbolcusu oldu. Haftanın teknik direktörü Ümit Özat olurken Galatasaray’ı mağlup eden Kasımpaşa ise haftanın takımı oldu.

Haftanın açılış karşılaşması Konya’daydı. Bu sezon deplasman karnesi zayıflarla dolu olan Beşiktaş yine kazanamadı ve deplasmandaki toplam puan kaybı 19’a ulaştı. Beşiktaşlıların Şenol Güneş’in 1-0 öndeyken yaptığı Love - Vida değişikliğini maçın hakemi Alper Ulusoy’un beceriksiz kararları kadar sorgulaması gerekir. Zira bana kalırsa Güneş’in puan almak için risk almaya başlayan rakibinin fişini çekecek ikinci golü kovalamaması, Ulusoy’un Talisca’ya gösterdiği kart kadar sorgulanması gereken bir hata. İki haftadır zorlu maçlardan çok değerli puanlar çıkaran Konyaspor, uzun bir aranın ardından ateş hattının üzerine çıkmayı da başardı.Takım üzerinde Hamza Hamzaoğlu’nun etkileri gözükmeye başlayan Antalyaspor evinde Kayserispor’u son haftaların formda ismi Emre Güral ve yeni transfer Doukara’nın golleriyle mağlup ederek, ateş hattıyla arasına üç puanlık mesafe koydu. Lig beşincisi olmak Kayserispor’u artık ciddiye alınan bir takım haline getirdi. Maçın özellikle ilk 60 dakikasında gol arayan, bunun için top rakipteyken önde baskı kurmaya çalışan, topa sahip olduğunda ise golü düşünerek oynayan Kayserispor’un özellikle böyle rakiplere karşı kilidi açan golü erken bulması gerekiyor.

Sivasspor transferini duyurduğunda SüperLig’e gelişini son derece gereksiz bulduğum Robinho, iki haftadır attığı gollerle sadece beni haksız çıkartmadı ayrıca takımına 4 puan kazandırdı. Samet Aybaba yönetiminde beklentinin üzerinde bir performans sergileyen Sivasspor 6. sıraya kadar yükselerek ligin başaltı takımlarından birine dönüştü. İrfan Buz’un sihiri Osmanlıspor üzerindeki etkisini kaybetmeye başladı. Lige veda edecek takımlar bahsinde Karabükspor’un ardından en favori ikinci aday durumuna geldiler. Gelecek hafta oynayacakları Antalyaspor karşılaşması “tamam mı devam mı” sorusunun da cevabı olacak.

Fenerbahçe evinde Alanyaspor’u farklı mağlup ederek zirve yürüyüşüne devam etse de oynanan oyun Fenerbahçe taraftarlarını bir türlü memnun etmiyor. Haksız da sayılmazlar, maçın ilk yarısında Alanyaspor da en az Fenerbahçe kadar pozisyon üretmeyi başardı, fark yaratan Carlos Kameni’nin kritik kurtarışlarıydı. Saffet Susiç’i gönderip yerine Hikmet Karaman’ı getiren futbol aklını hiçbir zaman anlayamayacağım. Alanyaspor SüperLig kariyerinde ateş hattının sıcaklığını hiç bu kadar hissetmemişti...

Erol Bulut’un göreve gelmesinin ardından futbolseverlerin hayatlarından çalmaya başlayan Yeni Malatyaspor’un bir maçı daha golsüz sona erdi. Futbol endüstrisinin gelişimini engelleyen bu oyun felsefesinin dünya üzerinden silinip gitmesi için 0-0’a puan verilmesi önerimi bir kez daha tekrar ediyorum. Bursasporlu oyuncuların kazanmayı istedikleri oynadıkları oyundan belli oluyordu. Ancak çabaları önlerindeki duvarı aşmaya yeterli olmadı.

Karabükspor onur mücadelesine bu hafta da Akhisar karşısında devam etti. İyi niyetle mücadele eden Karabüksporlu oyuncular ilk devrenin sonlarında köşe vuruşundan kalelerinde golü görene kadar maçtan puan alabilecek bir görüntü sergilediler. Golün ardından ise oyunun kontrolü tamamen Akhisar’a geçti. Geçen haftanın en şık golünü atan defans oyuncusu Mustafa Yumlu bu hafta da Karabük’ün direncini kıran ilk golün sahibiydi.

Beş maçlık beraberlik serisine evinde Başakşehir’e kaybederek son veren Trabzonspor, zirveye yaklaşma şansını da tamamen kaybetmiş oldu. Sakatlığını atlatıp takıma dönen Burak Yılmaz da Trabzon’un gol sorununa çare olamadı. Karadeniz temsilcisi 3 haftadır gol atamıyor. Başakşehir sezonun en zor deplasmanlarından birini kayıpsız atlatarak şampiyonluk yarışındaki diğer takımlara gözdağı verdi. Arda’nın yavaş yavaş form tutmaya başlaması, Adebayor’un gelişiyle golcülüğü bırakan Visca’nın asist makinasına dönüşü...

Bu sezon öne geçtiği bir karşılaşmayı ilk kez yenik kapatan Galatasaray liderliği de Başakşehir’e kaptırdı. Telekom Arena’dan uzak oynadığı son yedi lig maçının altısını kaybeden Galatasaray’ın deplasman fobisine Fatih Terim de çare olamadı. Kasımpaşa kazanmayı daha çok isteyen taraftı ve hak ederek kazandı.

Gençlerbirliği “kesin düştü” denilen bir sezonun daha son düzlüğüne stressiz girmeye hazırlanıyor. Göztepe’yi kendi evinde üç golle mağlup eden Alkaralar artık ilk 10’a ateş hattından daha yakın durumdalar. Göztepe’nin planlarını bozan kalesinde gördüğü erken gol ve maçın bir saatten biraz uzun bir kısmını on kişi oynaması oldu. en şık son vuruşunu Kasımpaşalı Koita yaparken, 2 gol 1 asistlik performansıyla galibiyeti getiren gollerin hepsine katkısı olan Robinho haftanın futbolcusu oldu. Haftanın teknik direktörü Ümit Özat olurken Galatasaray’ı mağlup eden Kasımpaşa ise haftanın takımı oldu.