Esenyurt'ta bir marketteki kadın çalışanı, “Burada sigara, alkol satılıyor. Başın açık. Ne gerek var” ifadeleriyle taciz eden şahıs gözaltına alındı.

Kasiyeri "Başın açık ne gerek var" diyerek taciz eden şahıs gözaltına alındı

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir markette çalışan kadın kasiyere, “Burada sigara, alkol satılıyor. Başın açık. Ne gerek var? İslam'da böyle şeyler olmaz” diyen kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sosyal medya platformlarında, Akevler ve Cumhuriyet mahallelerindeki marketlerde bir kişinin kadın çalışanı taciz ettiğine yönelik görüntülerin tepki çekmesi üzerine çalışma başlatıldı.

M.E.A, isimli Fas uyruklu şahıs, 'halkı kin ve nefret söylemleriyle galeyana getirmeye çalışmak' suçlamasıyla Esenyurt Pınar Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde dün bir markette alışveriş yapan bir şahıs, kasadaki kadın çalışana, “Burada sigara, alkol satılıyor. Başın açık. Ne gerek var? İslam'da böyle şeyler olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Durumu fark eden bir müşteri, yaşananları cep telefonu ile kaydederek, kadını taciz eden şahsa, “Pardon siz nerelisiniz? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Nerede olduğunuzun farkında mısınız?” demişti.

Faslı olduğunu belirten şahıs ise kadına “Nerede olduğumu biliyorum. Burada İslam var değil mi?” sözleriyle yanıt vermişti.

Ardından kadın tekrar araya girerek, “Evet İslam var. Biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Kimin nerede çalıştığı, ne yaptığı sizi ilgilendirmiyor. Bu kadın burada çalışmak istiyorsa çalışabilir. Sen şu an benim için tehlikesin. Rahatsız oluyorsan Fas'a gidersin. Orada yaşarsın” diyerek tepki göstermişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekmişti.