Kastamonu Bozkurt’ta yaşanan sel felaketinde 17 kişinin hayatını kaybettiği ve sadece müteahhit Mehmet Özkan'ın yargılandığı Ölçer Apartmanı davasında, mahkeme heyeti, ek rapor sonucunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 9 Ocak 2023'e erteledi.

Kastamonu'da 17 kişinin öldüğü Ölçer Apartmanı davası ertelendi
Fotoğraf: DHA

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde, müteahhitliğini yaptığı Ölçer Apartmanı'nın yıkıldığı gerekçesiyle Mehmet Özkan'ın yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tutuklu sanığı bulunmayan duruşmaya, yıkılan Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi Mehmet Özkan ile Ahmet Ersöz, Birgül S. ve Şükrü A., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada sanık Ahmet E. hazır bulunurken Şadi Y., Salim T. ve Levent M. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklar savunmalarında önceki duruşmalardaki savunmalarını tekrarladıklarını bildirdi.

Mahkeme heyeti ek rapor sonucunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 9 Ocak'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021'de sel felaketi yaşanmıştı. Selde, müteahhitliğini yaptığı apartman yıkıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mehmet Özkan, 18 Ağustos'ta tutuklanmış, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yıkılan Ölçer Apartmanı'nda 17 kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi de selde kaybolmuştu.

18 Mayıs'ta İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunmasını yapan Mehmet Özkan, “Böyle bir selin gelebileceğini öngörmemiz mümkün değildir. Proje yapmak benim görevim değildir, projeyi mimar yapar, ruhsatını belediye verir, bu kişiler suçlandıktan sonra en son suçlanacak kişi benim” demişti.