"Kastamonu Üniversitesi'nde yolsuzluk" Sayıştay raporunda

Sayıştayın resmi sitesinde yayımlanan rapora göre Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğünün 2015 ve 2016 yılına ait hesapları incelendi. Raporda 2014 yılında üniversitenin mülkiyetine geçirilmesi gereken yurt inşaatlarının ve kampüs çarşısının müteahhide bedelsiz olarak kullandırıldığı ve çarşıda bulunan tüm işletmelerden bugüne kadar alınan kiraları üniversitenin alması gerekirken müteahhidin aldığı belirtildi.

Rapora göre, 2014 yılında feshedilmesi gereken yurt inşaatları işinin feshedilmediği, aksine müteahhide KDV hariç 39 milyon 520 bin TL haksız kazanç sağlandığı vurgulandı.

Diriliş Postası’ndan Hasan Taşkın’ın haberine göre, Sayıştayın Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü ile ilgili sitesinde yayımladığı raporda özetle şu görüşler yer aldı: “KÜ tarafından ihale edilen kampüs alanı 2 bin 430 metrekare Kapalı Alana Sahip Çarşı Yapım ve İşletmesi (irtifak hakkı tesisi) işinde, sözleşme kurum tarafından feshedilmesine rağmen tüm yapı ve tesislerin yüklenici tarafından bedelsiz olarak işletilmeye devam edildiği tespit edilmiştir. Sözleşme hükümlerine göre irtifak hakkı kurulan tüm taşınmazların fesih tarihi itibariyle üniversitenin mülkiyeti ve kullanımına geçmesi gerekmektedir. Ancak yapılan inceleme sonucunda, söz konusu taşınmazların boşaltılmadığı hatta yüklenicinin taşınmazları üçüncü kişilere kiraya verdiği ve sözleşme hükümlerine göre tahliye edilmesi gereken taşınmaz için herhangi bir hukuki sürecin başlatılmadığı görülmüştür.”