Borsa İstanbul Genel Kurulu’nda Hakan Atilla’dan boşalan genel müdürlük koltuğuna Korkmaz Enes Ergun getirildi. Varlık Fonu’ndan Arda Ermut da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’na girerken kurumun yüzde 10’unun satıldığı Katar da bundan sonra Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nda temsil edilecek.

Katar, Borsa İstanbul’un yönetimine girdi; yeni genel müdür belli oldu

Borsa İstanbul'da Genel Kurul sonrasında genel müdürlük görevine Korkmaz Enes Ergun getirildi. Varlık Fonu’nda yaşanan değişim sonrası Borsa İstanbul’da Zafer Sönmez’in yerine de Arda Ermut getirildi. Kasım ayında Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun satıldığı Katar da artık Borsa İstanbul’un yönetiminde temsil edilecek.

Borsa İstanbul'da Genel Kurul sonrasında Hakan Atilla'dan boşalan genel müdürlük görevine Korkmaz Enes Ergun getirildi.

Ergun, mevcutta Borsa İstanbul'da kotasyondan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Türkiye Varlık Fonu'nda yaşanan görev değişimi sonrasında da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nda Zafer Sönmez'in yerine de Arda Ermut getirildi.

7 Mart 2021’de Zafer Sönmez, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürlüğü görevinden alınarak yerine eski Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut atanmıştı. Bu kararla Kasım 2020’de Varlık Fonu yönetim kurulu üyeliği görevinden ayrılan Ermut, 4 ay sonra kuruma genel müdür olarak geri dönmüştü.

Ermut halen Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyor.

Öte yandan Işınsu Kestelli de bağımsız yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

KATAR DA YÖNETİMDE

Kasım ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani arasında yapılan anlaşmalardan biri de Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun Katar’a satışıydı.

Genele Kurul’da alınan kararla Borsa İstanbul’un yeni ortağı Katar Yatırım Otoritesi’nden de bir isim yönetim kurulunda yer aldı. Katarlı ortağın yönetim kurulu üyesi Ahmed Ali Al Hammadi oldu.

Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Erişah Arıcan yürütüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

ARDA ERMUT KİMDİR?

Türkiye Varlık Fonu’nda yer alan bilgilere göre Arda Ermut’un özgeçmişi şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi eski Başkanı olan Ermut, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2005 yılında Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olmuştur. 2005’te Uzman olarak katıldığı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda çeşitli yöneticilik görevlerinin ardından 2015’te Başkanlığa atanmıştır. Bu görevlerinde Türkiye’ye çeşitli uluslararası doğrudan yatırımların kazandırılmasında rol oynayan Ermut, 2015-2019 yılları arasında Viyana Ekonomik Forumu'nda ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nde (WAIPA) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyesi olan Ermut, 2018-2020 yılları arasında TVF Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış; Mart 2021’de Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü olarak atanmıştır.

KORKMAZ ENES ERGUN KİMDİR?

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamlayan Ergun, aynı yıl Borsa İstanbul’da çalışma hayatına başladı. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında tamamladı. 22 yıllık Borsa ve Sermaye Piyasaları tecrübesine sahip olan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetti.