Bursa’da evli olduğu kadını ve yanında çalıştığı avukatı öldüren erkek Şükrü B. hapis cezası aldı. Kararın ardından açıklama yapan Şükrü B.’nin yaraladığı Avukat Bayram dosyayı istinafa taşıyacaklarını kaydetti.

Katil erkeğe yetersiz ceza

Haber Merkezi

İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden güç alan erkekler kadınların hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Yargıdan çıkan kararlarda ise erkekler korunuyor.

Bursa'da eşinin çalıştığı yere gidip, evli olduğu Hatun B. ve yanında çalıştığı avukat Berrin Bayam'a ateşli silahla yaralayan sanık Şükrü B. 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Şükrü B. (47), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili de salonda hazır bulundu. Şükrü B. savunmasında beraatını talep etti. Olayda yaralanan avukat Berrin Bayam ise sanığın "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanığa, her iki müştekiye karşı gerçekleştirdiği "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 14'er yıl, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan da 6 ay olmak üzere 28 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

DAHA AĞIR BİR CEZA GEREKİRDİ

Avukat Berrin Bayam, kararın ardından sanığın eylemlerini tasarlayarak işlediğini, bu yönde ceza alması için kararı istinafa taşıyacaklarını kaydetti.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, kararı yorumlarken, avukata 6 kurşunun cezasının daha ağır olması gerektiğini belirterek "Boşanmak üzere vekalet verdiği avukatını öldürmek kastı ile hedef alarak, tamamı meslektaşımın vücudunun hayati noktalarına isabet edecek şekilde 6 el ateş eden sanığın bu eylemi taammüden ve kamu görevi yapan kişiye yönelik gerçekleştirdiği, eylemin bu haliyle taammüden kamu görevini yapan kişiye karşı öldürmeye teşebbüs suçunun tüm unsurlarını taşıdığından, sanığın nitelikli haller göz önüne alındığında daha ağır bir hapis cezası ile cezalandırılması gerekirdi” dedi.

***

Adana'da ise 13 yıldır evli olduğu Tuğba Dursun’u, çocuğunun gözü önünde öldüren Burhan Dursun, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Anne Rukiye Çermikli, kızının evlendiği günden beri şiddet gördüğünü söyledi.
Olayı öğrenince evin önüne koşan Tuğba Dursun’un annesi Rukiye Çermikli kadın cinayetlerini hatırlatarak şunları söylemişti:

"Kadına şiddet gösterenler serbest kalıyor. 14 yıldır kızıma şiddet uyguluyordu. Böyle yaşayanlara, elini kolunu sallayıp gezenlere, böyle damatlara lanet ediyorum. Herkes kadına şiddete karşı gelecek. Kıskançlık, kompleks, kumar her türlü pisliği vardı. Böyle bir damattı. Komşular hiç mi duymadınız? Sesini duyunca neden çıkmadınız? Benim kızım öldü, söylemiyorlar. İçeride kızımı bırakıp kaçtı. Dünyayı başına yıkacağım. Kadına şiddet uygulayanların karşısındayım. 'Kızıma bıçak çekti' diyerek sopayla da dövdüm, bıçağı da bacağına batırdım ama kızımı kurtaramadım."