Katil polisin şikayet davası: Ethem'in ailesi beraat etti

Gezi direnişi sırasında Ankara'da eylemcilere ateş açarak Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis Ahmet Şahbaz'ın şikayeti üzerine Ethem'in annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük hakkında 'hakaret' ve 'yaralama' suçlarında açılan davada mahkeme, sanıkların beraatına hükmetti.

Ethem'in öldürülmesine ilişkin görülen davanın 23 Eylül 2013 tarihli duruşmasında çıkan olaylarda sanık polis Şahbaz'ın Ethem’in annesi ve kardeşleri tarafından darp edildiği iddia edilmişti. Duruşmaya peruk, gözlük ve takma bıyıkla gelen Şahbaz'ın peruğu çıkan arbedede düşmüştü.

Hazırlanan iddianamede, Ethem’in annesi Sayfı Sarısülük kardeşleri Mustafa, Cem ve İkrar Sarısülük hakkında sanık Ahmet Ş.’ye ve mahkeme heyetine yönelik eylemleri nedeniyle 'kasten yaralama ve hakaret' suçundan cezalandırılma talep edilmişti.  İddianamede, adeta aile suçlanarak şu ifadeler kullanılmıştı; "Şüpheliler mahkeme heyetinden duruşma salonunda buluna polis memurlarını çıkarılmasını, Ahmet Ş’nin peruk ve gözlüğünü çıkartılmasını talep etmişlerdir. Mahkeme heyetince taleplerinin kabullenmemesi üzerine şüphelilerin mahkeme heyetine hitaben ‘hakim davayı kaça sattın, satılmış köpekler şerefsizler’ şeklinde alenen hakaret ettikleri ve müşteki Ahmet Ş’nin üzerine yürüyerek kendisini yumruk ve tekme ile vurmak suretiyle darp etmişlerdir."

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, bugün görülen karar duruşmasında, Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi sanıkların tamamı için beraat kararı verdi. 

Ethem’i kasten öldürmekten ömür boyu hapis cezası alan Şahbaz'ın cezası indirimlerle yedi yıl dokuz aya indirilmişti.

Ethem'in katili, şikâyetçi!

Katil polis Şahbaz'ın Ethem'in ailesine açtığı dava başladı

Ethem Sarısülük kütüphanesi için yıkım kararı çıkarıldı, mahalleliler nöbetle direnişte