Katile indirim uygulandı

Haber Merkezi

Kadın katillerine uygulanan cezasızlık politikasına bir yenisi daha eklendi. Katile verilen müebbet hapis cezası, "tahrik" savunması yapmamasına karşın "haksız tahrik" indirimi yapılarak 21 yıla düşürüldü.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde, 2 sene önce kaybolduktan sonra cenazesi toprağa gömülü olarak bulunan 24 yaşındaki Mülkiye Kazan’ın öldürülmesine ilişkin dava Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Avukatlar, Sanık Mustafa Asan’ın cinayeti önceden tasarlayarak işlediğini ve cinayete dair herhangi bir pişmanlık duymadığını kaydetti. Avukatlar, sanık Asan’ın tüm suçlamalar yönünden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını, sanık lehine indirim hükümlerinin uygulanmamasını da talep etti. Savcı, mütalaasında mevcut deliller ve HTS kayıtlarına işaret ederek, sanığın her iki suçtan cezalandırılmasını talep etti. Asan ise, önceki duruşmalarda olduğu gibi savunmasında Kazan’ı kendisinin öldürmediğini iddia ederek, beraatini istedi. Mahkeme, Asan hakkında "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, daha sonra dosyanın başından bu yana cinayeti işlediğini dahi kabul etmeyen Asan’ın cezasında “haksız tahrik" indirimine gitti. Mahkeme, Asan’ın cezasını 21 yıla düşürdü. 

***

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Türkan Demir’i öldüren Hakkı Elalmış duruşması Bursa Bölge Adliyesi Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde dün görüldü. Elalmış’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası mahkeme tarafından onandı.