CHP Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Akyüz, “Katılımcı, şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla, ortak alınan kararları hayata geçirerek hep birlikte başarıyla yöneteceğiz” diyor

Katılımcı, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim

Bakırköy’ün bütüncül bir planlama anlayışı ile ele alınması gerektiğini söyleyen Ali Rıza Akyüz, yönetim anlayışının katılımcı, şeffaf, hesap verebilir bir anlayış olacağının altını çiziyor. Bakırköy’ü geçmişiyle buluşturacak projelerle belediye başkanlığına talip olduğunu vurgulayan Akyüz, 24 Haziran seçimlerinden sonra oluşan “Tek Adam” yönetiminin ardından aday olmayı düşündüğünü belirtiyor. Cumhuriyet değerlerinin yok edildiği, yasama, yürütme ve yargının işlevini kaybettiği, parlamentonun işlevsiz kaldığı bir dönemde yerel seçimlere gidildiğini ifade eden Akyüz, “2023 başkanlık seçimlerinde iddialı olabilmemiz için, yerel seçimlerden başarılı çıkmak zorundayız. Bu seçim, AKP iktidarın sonunun başlangıcı olabilir” diyor.

Meclis üyeliğinden edindiği tecrübeden, adayların kesinlikle yerel olması gerekliliğini ifade eden Akyüz, 2014 yerel seçimlerinde yapılan ön seçim de en yüksek oyu alarak belediye meclisine seçildiğini kaydederek, “Belirlenecek aday, kenti bilen, tanıyan ve kentlinin de tanıdığı biri olmalıdır” sözleriyle ön seçim isteğini de dile getiriyor.
İBB ve Belediye Meclis üyeliği sırasında Bakırköy’ün değerlerini ve hukukunu koruma mücadelesi verdiğini ifade eden Akyüz, “Sahillerimizden itibaren, Atatürk Spor ve Yaşam Köyü, kamusal yaşam alanlarının korunması, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin imara açılması gibi pek çok konuda, Bakırköy Kent Savunması ile birlikte mücadelenin içinde bulundum” diyor.

KAFE, BAR, RESTORAN KEŞMEKEŞİNE SON

Yapılacak düzenlemelere değinen Akyüz, İncirli Caddesi, Ebuziya Caddesi, Fişekhane Caddesi, İstanbul Caddesi düzenlemelerinin takipçisi ve ısrarcısı olacaklarını belirtiyor.

Aday Adayı Akyüz, “Bakırköy’de bulunan 109 parkımızı yeniden kamusal kullanıma açık hale getireceğiz. Yeşilköy, köy içi yeniden düzenlenerek, vale terörü, düzensiz olan kafe, bar ve restoranların keşmekeş durumu denetim altına alınacak” sözleriyle bu alandaki yapacaklarını özetliyor.


‘Sosyal yaşam merkezleri oluşturacağız’

Anıtlar kurulunun tescillediği yapıları kamulaştırarak ya da özel mülkiyet alanında olanlarla anlaşma sağlayarak restore edecek, çocuk eğitim merkezi, karikatür, resim ve yeteneklerin öne çıkarıldığı etkinliklerin yapıldığı sosyal yaşam merkezleri oluşturacağız. Gençlik sanat merkezi, sergi salonu, konferans salonu ve kitaplıklar inşa ederek, hem ilçemizin tarihine sahip çıkmış olacağız hem de atıl durumdaki alanlarımızı işlevsel hale getireceğiz.

Bakırköy’ün kültürel ve tarihi geçmişinin Bakırköylülere tanıtılması, çok kültürlülüğün korunması, geliştirilmesi ve kayıt altına alınması için kent müzemizi yeniden oluşturacağız. Nikah salonu olarak açılan, Tarık Akan Kültür Merkezi olarak devam eden ve işlevsiz halde olan Bakırköy’ün değerlerine de sahip çıkacağız. Avrupa’ya örnek olan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin amacına uygun olarak kullanılmasını sağlayacak, kültür ve sanat alanların da çalışmalarımızı daha da artıracağız.
Otistik, engelli, alzheimer hastası vatandaşlarımız için sosyal tesisler oluşturacağız.

Osmaniye Mahallesi’ndeki Atatürk Yaşam Köyü’nde alzheimerlılar için başlatılan ama devam etmeyen çalışmaları yeniden güncelleyeceğiz. Kartaltepe ve Yeşilköy’deki huzur evlerimizin kamu denetiminde faaliyetlerini sürdürmesini sağlayacağız.

YAŞAM KÖYÜ YENİDEN DÜZENLENECEK

Bakırköy’ün spor kulüplerini Osmaniye’de bulunan yaşam köyünde daha kontrol edilebilir ve işlevsel hale getirmeliyiz. Yaşam köyünü yeniden düzenleyerek, spor kulüplerimize finansal destek verecek, “her mahalleye bir spor kulübü diyeceğiz” Günlük hayatta çevre ilçelerimizin de kullandığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi içerisindeki yürüyüş parkurunun gerekli bakım ve temizliğini sağlayarak, modernize bir hale getirmeliyiz.

Tüm canlılara özgür yaşam alanları sağlayarak, koruma altına almalıyız. Mevcut hayvan barınağına gerekli önemi verip geliştirilerek 24 saat Veterinerlik hizmetinin verildiği hayvan hastanesi açılması için gerekli yatırımları yapacağız.


YEŞİL ALANLAR ÇOĞALTILACAK

Kentsel dönüşüm planlarıyla yeşil alanları daha da çoğaltacak. Deniz ve sahil kullanımını artıran proje ile Ebuziya Caddesi’nin devamında, su sporlarının yapılacağı sosyal tesisler yapılacak. Mevcut değerlerinin korunması için Demirciler sitesi içerisindeki 400 yıllık hamamı ve camisi dahil olmak üzere işlevsiz hale getirilen yarı kamusal alanlar işlevsel hale getirilecek. Ebuziya caddesinde kiliselerin olduğu alan meydan şeklinde tasarlanacak. Haftada bir gün kurulan Yeşilköy Halk Pazarı’nın aktif kullanılması için çalışmalar başlatılacak. Zeytinlik Halk Pazarı, çevre halkın talepleri yönünde ortak bir proje ile çözüme kavuşturulacak. Tren istasyonunun Yenimahalle kısmının üstü kapatılacak. Ebuziya Caddesi’nin devamındaki sahil yolu yer altına alınıp mevcut balıkçı barınağı ve deniz iskelesiyle bir meydan oluşturulacak. Sahil şeridindeki İBB’ye ait kafenin yanına sosyal tesisler yapılacak.