Katipliğe kadronun 10 katı başvuru

HABER MERKEZİ

İşsizlik her yerde. İstanbul Adalet Sarayı’nda, sözleşmeli icra ve zabıt katipliği uygulama sınavı nedeniyle yoğunluk oluştu. İstanbul Adliyesi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için toplam 384 sözleşmeli icra ve zabıt katibinin alınacağı sınav için 3 bin 233 kişinin başvurdu.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 1 Mart 2022 tarihli Sözleşmeli Personel Alımı ilanı gereğince uygulama sınavı yapıldı. Adliyenin atrium alanında sabah saatlerinden itibaren sınav yoğunluğu yaşandı. Klavye sınavına girmek için adliyeye gelen adaylar, kuyruk oluşturdu. Bazı adaylar sınav sırasını banklarda beklerken, bazıları da yerlere veya merdivenlere oturarak bekledi. Bazı adayların yanlarında klavye getirerek pratik yapması dikkat çekti. Adaylar, gruplar halinde sınav odasına alınarak, 3 dakika içinde 90 doğru sözcük yazmaları isteniyor. Adaylar bu aşamayı geçerse sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşmeli Personel Alımı ilanı gereğince, İstanbul Adliyesi için 308 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 7 olmak üzere toplam 315 sözleşmeli zabıt katibi alınacak. İstanbul Adliyesi için 64 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 5 kişi olmak üzere toplam da 69 sözleşmeli icra katibi alınacak. H