Amerika’nın resmi patent kurumu USPTO’nun verilerine göre Apple katlanabilir ekranın patentini alıyor. Şirket Samsung’a cevap vermek istiyor.

Katlanabilir iPhone mu geliyor?

Uzun yıllardır teknoloji fuarlarında gövde gösterisi malzeme olarak kullanılan esnek ekranlıların cebimize girmesine çok az kaldı. Bu konudaki en büyük adım önümüzdeki yıl Galaxy X ile Samsung’dan gelecek gibi görünüyor. Katlanabilir yapıda olacak akıllı telefon, özel panel, özel pil kullanacak. Öte yandan bu konuda çalışma yapan tek şirket Samsung değil. LG’den Lenovo’ya kadar birçok şirket bu alanda yatırımlarını esirgemiyor. Özellikle panel üretiminin merkezi olan Japonyave Güney Koreliler bu işin peşinde olsa da Apple tamamen vazgeçmiş değil. Olası yüksek rekabetten çekinen şirket, konuyla ilgili çalışma yapmaya başladığını belli etti. Amerika’nın patent kurumuna göre Apple, katlanabilir ekran için bir patent başvurusu yaptı. Tasarım, aynı Galaxy X’te beklendiği gibi kitap şeklinde katlanabilir olduğunu gösteriyor.

CNN Türk'ten Ecevit Bıktım'ın haberine göre, Apple’ın 2020 için yaptığı dev AR planları ve yeni iPhone’lar düşünüldüğünde bu sistemin de pratik hale gelmesi için epey bir süre geçecek. Samsung, yakın tarihlerde ufak bir deneme yapacak olsa da hem tamamen bükülebilen ekranların piyasaya çıkması, hem de katlanabilir cihazların tam pratik hale gelmesi biraz süre alacak gibi gözüküyor. Önümüzdeki yıl konuyla ilgili ilginç şeylerle karşılaşacağımız kesin.