Katledilen doktor Dağdemir unutulmadı
Fotoğraf: Evrensel

HABER MERKEZİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, yedi yıl önce katledilen Dr. Aynur Dağdemir’i anmak için ve kadına yönelik şiddete ve sağlıkta şiddete karşı TTB’de basın toplantısı düzenledi.


2015 yılında Samsun'un İlkadım İlçesindeki bir hastanede görev yaparken yanında sekreter olarak çalışan Şeyda A.'nın eski eşi Yusuf D. tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Aynur Dağdemir, birçok ilde tabip odaları tarafından düzenlenen basın toplantıları ile anılırken; katledildiği Samsun’da mezarı başında da bir anma etkinliği yapıldı. TTB’deki basın toplantısında ilk sözü alan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, hayatlarının sürekli bir şiddet sarmalı içinde sürdüğünü, kadın hekimlerin buna karşı mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini söyledi. Basın toplantısında TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın mektubu da okundu:

“Sevgili meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir’i yitirmemizin üzerinden yedi yıl geçti. Bu yıllar içinde ne kadına yönelik cinsiyetçi şiddeti ne de sağlıkta şiddeti önlemeye dönük adımlar atıldı. Önlemeyi bırakın; toplumda güvenlikçi politikalar ile hayatımız zapturapt altına alınırken, şiddet başa çıkılamaz boyuta ulaştı. Her gün öldürülen kadınlarla, daha sık ölümcül sağlıkta şiddet suçlarıyla baş başa bırakıldık. Şiddet ile mücadele toplum olarak hepimizin sorumluluk üstlenmesi gereken bir alandır.”