Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’u öldürdüğü iddia edilen polislerin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme olay günü polislerin hangi silahları kullandığının öğrenilmesini istedi

Katledilen gençlerin davasında tanık polisler dinlendi: Silahlar incelenecek

MUSTAFA KÖMÜŞ mustafa.k@birgun.net

Gazi Mahallesi’nde geçen yıl polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla katledilen Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’u vuran polislerin yargılanmasına devam edildi. 3. duruşması görülen davada tanık polisler dinlendi.

5 tanık polisten 4’ünün katıldığı duruşmada olaydan yaralı kurtulan Demirhan Erkul ve Birkan Yüksel de yerlerini aldı. Sanıkların avukatı Tolga Yurdakul da duruşmaya katıldı. Duruşmaya katılan tanık polisler A.İ., İ.Ö., T.A. ve L.A olaya ilişkin görüşlerini anlattı. Tanık polisler ilk olarak gençlerin kullandığı araçtan havaya ateş açıldığını ve daha sonra aracın durdurulduğunu öğrendiğini iddia etti.

Demirhan Erkul ve Birkan Yüksel’in avukatı silahlı ihbarın başka bir araçla ilgili olduğunun ihbarının gelmesine rağmen bu araca ateş edilmesini sordu. Tanıklardan L.A. ise Gazi Mahallesi’nde sık sık silahlı olaylar yaşandığını söyleyerek her zaman teyakkuzda olmaları gerektiğini ifade etti.

Keşif istendi
Avukatlardan Meral Hanbayat olay mahallinde keşif istediklerini, Barış Kerem’in raporlarında çelişkiler olduğunu ve Adli Tıp’a gönderilmesini istediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti davayı 14 Mart 2018’e erteledi. Ayrıca heyet, maktullere ait olay anında üzerlerinde bulunan elbiselerin adli emanetten istenilmesine, Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak olay tarihinde görevli polis memurlarına ait silahların nelerden ibaret olduğu, hangi memurun hangi silahı kullandığının bildirilmesinin istenilmesine, keşif hususunun sonraki celsede değerlendirilmesine karar verdi.

Çelişkiler açığa çıktı
BirGün’e konuşan Avukat Meral Hanbayat “İyi bir sorgulama yapıldı sanık polislere. Heyet dosyayı incelemiş, hazırlıklı aydınlatmaya yönelik sorular sordu. Dolayısıyla sorulan sorularla çelişkiler de açığa çıkmış oldu. Böylece bizim açımızda iddialarımızı doğrular nitelikte çelişkiler açığa çıktı, mahkeme keşif kararı da verirse eksik dosya kalmayacak” dedi.