Zafer Pehlivan adlı erkek tarafından öldürülen Güleda Cankel'in annesi Vefaret Cankel, yarın (25 Şubat) hakim karşısına çıkacak olan katil Pehlivan'ın en ağır cezayı almasını istediğini söyledi

Katledilen Güleda'nın annesi konuştu

Isparta'da Zafer Pehlivan adlı erkek tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in annesi Vefaret Cankel, olaydan 67 gün sonra konuştu.

Anne Cankel, 25 Şubat'ta 'tasarlayarak' ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından hakim karşısına çıkacak olan kızının katilinin en ağır cezayı alacağına inandığını söyledi.

'GÜLEDA, MÜZİK DİNLEMEYİ SEVERDİ'

67 gün sonra ilk kez konuşan anne Cankel, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayacağını belirtti.

Cankel şu şekilde konuştu:

"Kızımın katilinin ağır ceza almasını istiyoruz. Alacağı ceza acımızı dindirmeyecek. O bize evlat acısı yaşattı. Bugüne kadar yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Kızımla olaydan bir gün önce telefonla görüşmüştük. Hiç böyle bir şey olacağını düşünmüyorduk. Güzel bir çocuktu. Kendisi simetrikti. Her şeyin en iyi olmasını isterdi. Meyve soysam tabağına en düzgünlerini koyardım. Güleda, müzik dinlemeyi severdi. Sakin bir yapısı vardı. Kötü bir söz kullanmazdı."


'BAZI AVUKATLARIN HUKUKA AYKIRI SAVUNMA YAPMASINI KINIYORUM'

Baba Mustafa Cankel ise, "Kızım Güleda'nın öldürülmesi ile üzüntü içerisindeyiz. Bize destek olan herkese minnettarım. Sivil toplum kuruluşları, duruşma öncesi sosyal medyada örgütleniyor. Son zamanlarda kesinleşen Ceren Özdemir ve Ceren Damar davaları var. Sanıklar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldı.

Her ne kadar sanıklar bu cezaları alsalar da ölenler geri gelmiyor ve acılar dinmiyor. İnşallah kızımın davasında da katile en ağır ceza verilir. Bazı avukatların davalarda hukuka aykırı savunma yapmalarını kınıyorum. Bizim gibi aileleri bu durum daha fazla üzüyor. Mahkemenin adil bir karar vererek acımızı bir nebze hafifleteceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İDDİANAME GEÇEN ARALIK AYINDA KABUL EDİLDİ

Zafer Pehlivan hakkında Isparta Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianame, geçen yıl Aralık ayında Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Zafer Pehlivan hakkında, 'tasarlayarak' ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Burdur Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zafer Pehlivan'ın Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı duruşma, 25 Şubat 2020 Salı günü görülecek. Pehlivan bu duruşmayla ilk kez hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl 18 Kasım Pazartesi günü meydana gelen olayda, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel, Zafer Pehlivan adlı erkek tarafından öldürülmüştü. Zafer Pehlivan, cinayetten 3 saat sonra polis merkezine gidip teslim olmuş, Güleda'nın hayatta kalmak için 17 saat mücadele ettiği, bu sürede 3 kez Zafer Pehlivan'ın elinden kaçmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Sorgusunun ardından 19 Kasım Salı günü adliyeye sevk edilen Zafer Pehlivan, tutuklanıp, Isparta Cezaevi'ne gönderilmişti.

DHA