Zafer Pehlivan tarafından öldürülen Güleda Cankel'in babası Mustafa Cankel, katil zanlısının en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi

Katledilen Güleda'nın babası konuştu: Mahkemenin en büyük cezayı vermesini istiyorum

Isparta'da Zafer Pehlivan adlı erkek tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in babası Mustafa Cankel, "Katil zanlısı 'Pişmanım, tasarlayarak yapmadım ve bir anlık öfkeyle oldu' yönünde ifade vermiş. Samimiyetine inanmıyorum" dedi.

Teselli bulmaya çalıştıklarını anlatan Cankel, "Köpeğimiz 'Lisa', bize Güleda'dan kalan hatıra. Her gün birlikte mezarlığına gideriz. Kızım oyuncak ayısını kucağından hiç ayırmazdı. Onunla yatıp kalkardı. 'Koruyucum' diyerek severdi. Duvardaki gül figürünü ise kendisi asmıştı. Katil zanlısı, ifadesinde, 'Pişmanım, tasarlayarak yapmadım ve bir anlık öfkeyle oldu' demiş. Samimiyetine hiçbir şekilde inanmıyorum. Bir insan sosyal medyadan nasıl öyle şeyler yazabilir? Bu kadar soğukkanlılık görülmüş şey değil. Bu olayda mahkemenin en büyük cezayı vermesini istiyorum. Başka ailelerin yüreği yanmasın" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan sonra polise teslim olan katil tutuklanmıştı.

Genç kızın önce boğazının sıkıldığı, sonra bıçaklandığı belirlenmiş, katil Pehlivan ifadesinde Güleda'nın 17 saat boyunca kendisinden kaçmaya çalıştığını anlatmıştı. Zafer Pehlivan'ın olaydan önce şikayet üzerine gözaltına alındığı, ifadesinden sonra ise serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.