Amasra'da 14 Ekim'de yaşanan ve 41 işçinin öldüğü facianın ardından madendeki kömürlerin torbalanması için 17 Ekim’de ihale yapıldığı ortaya çıktı.

Katliamdan üç gün sonra ihale: Madenciler toprağa verilirken çıkartılan kömür satışa hazırlandı
Fotoğraf: AA

Türkiye, Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı maden ocağında medyana gelen ve 41 emekçinin yaşamını yitirdiği maden katliamının yasını tutarken bir skandal daha ortaya çıktı.

14 Ekim Cuma meydana gelen patlamada 41 madencinin cenazeleri toprağa verilirken TTK yetkililerinin 17 Ekim'de ihalede olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim Cuma günü saat 18.15 sıralarında patlama meydana geldi, 41 madenci yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre madende yaşamı yitirenlerin cenazeleri toprağa verilirken madendeki kömürlerin torbalanması için açıklanan ihale 17 Ekim’de yapıldı.

Amasra TİM Lavvarında 2023’teki program ve fiili üretim ortalamasına göre; günde 84 ton üzerinden, yıllık 21 bin ton, 3 yıllık 63 bin ton kömürün torbalanması için açılan ihale 20 Eylül’de onaylandı. En son kömür torbalama tesisi kurulması ve 3 yıl süreyle işlettirilmesi ihalesi 2019’da yapıldı. İhaleyi alan şirket 1 milyon 743 bin TL teklif vermişti. Teklifin kamuya maliyeti ise 1 milyon 809 bin TL olarak hesaplanmıştı. Bu yıl süresi biten ihale yenilendi.

katliamdan-uc-gun-sonra-ihale-madenciler-topraga-verilirken-cikartilan-komur-satisa-hazirlandi-1077596-1.