Katliamı lanetleyen hapse girmeliymiş!

HABER MERKEZİ

Ankara’da 10 Ekim 2015’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen Gar Katliamı’nı protesto eden 19 avukatın hapisle cezalandırılması istendi.

Ankara Gar Katliamı’nı protesto etmek amacıyla 12 Ekim 2015’te Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yaptıkları eylem nedeniyle haklarında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek’ iddiasıyla 19 avukat hakkında açılan davanın 20’nci duruşması görüldü.

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Avukat Sezin Uçar ve Ali Coşkun katıldı. Diğer sanıkların mahkemeye gönderdiği mazeretlerin okunmasının ardından Uçar ve Coşkun’un savunmaları alındı. Her iki avukat da yaptıkları eylemin suç olmadığını belirterek beraat talebinde bulundu.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Esasa ilişkin mütalaasını sunan savcı, 19 avukatın ‘2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaanın ardından söz verilen Uçar ve Çoşkun, mütalaaya karşı savunma için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebini kabul ederek duruşmayı 15 Ocak’a erteledi.