Kavacık Üzüm Festivali'ne yoğun ilgi

BİRGÜN EGE

Karabağlar Belediyesi tarafından kırsal kalkınmayı desteklemek ve coğrafi işaret belgeli üzümü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali, 2. gününde de yoğun ilgi gördü. Güzel havayı değerlendirmek isteyen İzmirliler, sabahın erken saatlerinden itibaren Kavacık'a gelerek yöreye özgü lezzetleri tatma ve alışveriş yapma olanağı buldu. Gerçekleştirilen bilgi yarışması, atölye çalışmaları, müzik dinletileriyle de keyifli saatler geçirdi. Etkinliğin bugünkü bölümüne, CHP PM Üyesi Yaşar Seyman, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Eşi Fügen Selvitopu, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

Salgın nedeniyle geçen yıl yapılamayan Kavacık Üzüm Festivali, bu yıl 9. kez gerçekleştirildi. Etkinlik, dün olduğu gibi bugün de renkli görüntülere sahne oldu. Başta çocuklar olmak tüm vatandaşlar, atölye çalışmalarına katıldılar. Bando ve animasyon gösterilerine eşlik ettiler. Çocuklara yönelik yüz boyama, balon katlama, kukla, resim etkinlikleri gün boyu devam etti. Kavacıklı Ressam Meryem Düzgünkaya'nın resim sergisi katılımcılarla buluştu. CHP PM Üyesi Seyman, Başkan Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, üreticilerin stantlarını tek tek ziyaret ederek hayırlı işler dileklerini iletti.

Program kapsamında ayrıca, bilgi yarışması da yapıldı. Genel kültür sorularının yer aldığı yarışmayı kazananlara üzüm sepeti ve “Nutuk” kitabından oluşan ödülleri, Başkan Selvitopu verdi.

GELECEK YIL BULUŞMA DİLEĞİYLE...

İzmirlilerin bu festivali ne kadar özlediğini Kavacık sokaklarını doldurarak gösterdiğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “İçinde bulunduğumuz salgın dönemine rağmen yaşanan bu yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti. Eşsiz lezzete sahip üzümümüzü ve yöreye özgü değerlerimizi koruyup geleceğe taşımaya kararlıyız. Umarım tüm konuklarımız keyifli zaman geçirmişlerdir. Gelecek yıl salgının tamamen geçtiği bir ortamda, daha coşkuyu bir şekilde kutlayacağımız festivalimizde buluşmayı diliyorum” dedi.

Kavacık Kentsel Tasarım Projesi'ni de yaşama geçireceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bunun için köyümüzde yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Daha sonra köy meydanından başlayarak fiziki dokuyu aslına uygun şekilde yenileyeceğiz” diye konuştu.