Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Osman Kavala hakkındaki kararı sert bir dille eleştirdi.

Kavala davasını izleyen AP raportöründen tepki: Sayısız hukuk hilesine tanık oldum

Çarşı ve Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından görülen 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti Çarşı davasının dosyasının yeniden ayrılmasına karar verdi. Osman Kavala’nın ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Kavala davası uluslararası kamuoyunun da gündemine oturdu. Bugün görülen duruşmayı yerinden takip eden isimlerden biri de Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor oldu.

Amor, Twitter üzerinden İstanbul Adliye Sarayı önünde çekilmiş bir kareyi paylaştı. Amor, “Bugün Çağlayan Adliyesi’nde Osman Kavala davasını izledim ve bu yargı süreci gülünçlüğünde sayısız hukuk hilesine tanık oldum. Gezi davasının mantıksız bir şekilde birleştirilmesinden sonra şimdi de ayrılma kararı alındı” dedi.

Amor, “Bütün bu hileler gerçeği saklayamayacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararına saygı duyulmalı” ifadesini kullandı.

AP raportörü, “Bütün desteğim Osman Kavala ve diğer sanıkların yanında ve ayrıca onların aileleri ve arkadaşlarının yanındayım. Özellikle bu usulsüz tutuklamadan en çok etkilenen kişi olan Kavala’nın eşi Ayşe Buğra’nın yanındayım” dedi.