Gezi Davası’ndan beraat etmesinin hemen ardından bu kez de 15 Temmuz Darbe Girişimi suçlamasıyla tutuklanan iş insanı Osman Kavala hakkında hazırlanan iddianameden bazı detaylar ortaya çıktı. Kavala hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istendiği bildirildi.

Kavala hakkındaki ikinci iddianamenin detayları ortaya çıktı: Üç kez ağırlaştırılmış müebbet!

Geçen Şubat ayında müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı Gezi Davası’ndan beraat eden ve tahliyesine karar verilen iş insanı Osman Kavala hakkında düzenlenen ikinci iddianameye ilişkin bazı detaylar ortaya çıktı. UYAP’a yüklenen iddianamede Kavala’nın üç kez müebbeti ve 20 yıl hapsi istendiği belirtildi.

İş insanı Osman Kavala, 19 Ekim 2017’de Antep’te gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Kavala hakkında ilk iddianame, tutukluluğunun üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçtikten sonra düzenlenmiş ve Gezi Direnişi’ni organize etmek suçlamasıyla müebbet hapsi istenmişti. Kavala, geçen Şubat ayında katıldığı duruşmada beraat etmiş ve tahliye edilmişti. Ancak Kavala, cezaevinden çıkmadan bu kez de 15 Temmuz Darbe Girişimi gerekçe gösterilere, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla yeniden gözaltına alındı.

Kavala’nın gözaltına alınıp yeniden tutuklanmasına gerekçe gösterilen iddianame, geçen hafta mahkemeye gönderilmişti. CHP eski milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Kavala’nın iddianamesinin UYAP’a yüklendiğini belirtti.

İddianameyi dehşet içinde okuduğunu belirten Yarkadaş, “Kavala hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis isteniyor” dedi.

Yarkadaş, “Osman Kavala, ‘Casusluk amaçlı temin’, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmak’ ve ‘TBMM ile hükümeti ortadan kaldırmak’ ile suçlanıyor. İddiaya göre suç ortağı da Henri Barkey! Oysa ki; Kavala ABD'li Barkey ile bir lokantada karşılaştığını ve selamlaştıklarını defalarca anlatmıştı” ifadelerini de kullandı.

Yarkadaş’ın kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

AYM’NİN KARAR VERECEĞİ GÜN İDDİANAME SUNULDU!

Anayasa Mahkemesi, Osman Kavala'nın tutukluluğunun hukuki olmadığına ilişkin yaptığı bireysel başvuruyu geçen hafta karara bağlayacaktı.

Ancak AYM başvurunun görüşmesini erteledi. Kavala hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye sunulurken, daha sonra Anayasa Mahkemesi'nin raporuna girecek. AYM daha önce Kavala’nın Gezi Parkı davası kapsamında yaptığı bireysel başvurunun oyçokluğuyla reddine karar vermişti.