Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun önemli bir simgesi olan kavuğu kavuğun yeni sahibi Şevket Çoruh, “Resmî makamlar tarafından bir başımıza bırakılmışken bizi sarıp sarmalayan, yalnız olmadığımızı hatırlatan ustalarımız oldu” diye konuştu.

Kavuğun yeni sahibi Şevket Çoruh: Tüm emekçiler adına kabul ediyorum

Şevket Çoruh, Tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin’in, Kel Hasan Efendi, İsmail Dümbüllü, Münir Özkul, Ferhan Şensoy gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun önemli bir simgesi olan kavuğu, kendisine devredeceğini açıklamasının ardından, “Resmî makamlar tarafından bir başımıza bırakılmışken bizi yine sarıp sarmalayan, yalnız olmadığımızı hatırlatan ustalarımız oldu. Bu onuru, tüm ustalarım ve her şeye “rağmen” tiyatro yapmaktan vazgeçmeyen tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum" dedi.

“Rasim Öztekin’e geçen “kavuk”un bana devredileceğini bugün gururla öğrendim” ifadelerini kullanan Çoruh, “Bu onuru, tüm ustalarım ve her şeye “rağmen” tiyatro yapmaktan vazgeçmeyen tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum” şeklinde konuştu.

Çoruh’un, konuya ilişkin yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Kişisel çabalarımızla doğurup seyirci ve meslektaşlarımızın desteği sayesinde büyüttüğümüz yolculuğun, kendi küçük etkisi büyük bir virüs marifetiyle sekteye uğradığı bugünlerde, resmî makamlar tarafından bir başımıza bırakılmışken bizi yine sarıp sarmalayan, yalnız olmadığımızı hatırlatan ustalarımız oldu.

Geleneksel tiyatromuzu temsil eden, Kel Hasan Efendi’den İsmail Dümbüllü’ye, ondan Münir Özkul’a, Ferhan Şensoy’a ve Rasim Öztekin’e geçen “kavuk”un bana devredileceğini bugün gururla öğrendim. Bu onuru, tüm ustalarım ve her şeye “rağmen” tiyatro yapmaktan vazgeçmeyen tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Bu emaneti benden sonra taşıyacak ve tiyatroyu yaşatmak için çalışacak meslektaşımla buluşana kadar; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro, yaşasın insan..!"

Kavuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 20 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek törende Şevket Çoruh'a, teslim edilecek.