CHP’li Enis Berberoğlu ile HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülüp tutuklanmalarına tepkiler sürüyor. CHP, yaşananları ‘Saray darbesi’ olarak adlandırdı. HDP ise “Kazandığımız hiçbir mevziyi AKP’ye terk etmeyeceğiz” açıklaması yaptı

Kaybeden iktidar zorla ayakta kalmaya çalışıyor

HABER MERKEZİ

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinun düşürülüp tutuklanmalarına tepki büyük. Toplumun farklı kesimlerinden yaşananların halk iradesine darbe olduğunu vurgularken, muhalefetten de sert açıklamalar geldi.

CHP yönetimi konuyu değerlendirmek üzere toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "Tek bir kişinin aklını, tüm milletin aklının önüne koyamazsınız" dedi. CHP Sözcüsü Öztrak, TBMM'de aylardır bekletilen tezkerelerin önceki gün okutulması ve üç milletvekilinin cezaevine gönderilmesine ilişkin açıklamasında, "Kibir hastalığıyla malul olmuş yönetim, milletin derdine derman olamadıkça, çareyi siyasi kumpaslarda ve yalanlarda arıyor. Toplumu kutuplaştıran, muhalefeti düşman gibi gösterip öcüleştirmeyi amaçlayan gerçek ötesi popülist siyasetle ayakta kalacağını zannediyor. TBMM’de, bu müflis bezirgân siyasetinin yeni bir senaryosu sahneye kondu” dedi.

‘MİLLET SANDIKTA DERSİNİ VERİR’

İktidarın kutuplaştırıcı uygulamalarının derhal sona ermesi gerektiğini ifade eden CHP Sözcüsü Öztrak, şöyle devam etti: "Demokrasi, millet iradesi ayaklar altına alındı. Meclis tutanaklarına açıkça yansıdığı gibi, Enis Berberoğlu hakkında 'siyasi ve askeri casusluk' iddiaları düşmüştür. Verilen cezanın gerekçesi, 'gizli kalması gereken bilgileri açıklamak'tır. Ama her zamanki gibi mafyatik troller devreye giriyor ve arkadaşımızı, mahkemenin bile suçlu bulmadığı 'casusluk' suçuyla sabaha kadar sosyal medyada linç etmeye çalışıyorlar. Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği bu davadan yargılanan diğer şahıslarla ilgili suçlama kalmamışken, milletvekilimiz Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuşken Meclis’in geçmiş uygulama ve içtihatları yok sayılarak düşürüldü. Hele arkadaşımızın gece yarısı evinden apar topar gözaltına alınması tam bir zulümdür, şahsi bir garezle yapılmıştır, açıkça CHP düşmanlığıdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İp koptuğu yerden bağlanır. Ve elbette hak, batıla galip gelir. Millet iradesiyle inatlaşanlara, millet sandıkta dersini verir."

HİÇBİR MEVZİYİ AKP’YE BIRAKMAYACAĞIZ

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da yaşananlara ilişkin parti genel merkezindeki MYK’nin ardından basın toplantısı düzenledi.

AKP’nin seçimle elde edemediğini baskıyla ve darbe muhalefetin elinden almaya çalıştığına dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kazandığımız hiçbir mevziyi AKP’ye terk etmeyeceğiz” dedi. Buldan, şunları dile getirdi: “AKP seçim dönemlerinde, yerel ve genel seçimlerde, muhalefetin, özellikle HDP’nin seçime girdiği her yerde büyük bir hezimet ve kayıp yaşamış, zorla ve hileyle iktidarını ayakta tutmaya çalışmıştır. Özellikle son dönemlerde iktidarın kazandığı hiçbir seçim meşru değildir. Her seçim binlerce hilenin ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Bu yerel ve genel seçimler için geçerlidir. Dün yapılan darbe, tıpkı 4 Kasım’la eşdeğerdir, 20 Temmuz OHAL darbesinden hiçbir farkı yoktur.”

Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kazandığımız hiçbir mevziiyi AKP’ye terk etmeyeceğiz. TBMM’de tek bir kişi bile kalsak, bu mücadele devam edecek. Bu darbe sadece TBMM’ye değil, yerellerde seçilmiş olan belediye eşbaşkanlarımıza da uygulanıyor. Belediyelerimiz teker teker gasp edildi ama tek bir belediyemiz kalana kadar mücadelemiz devam edecek.”