Kayıt için 5 bin TL istendi iddiası

MUSTAFA KÖMÜŞ

Kayıt parası iddialarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Bakırköy’deki Hamdullah Suphi Tanrıverdi İlkokulu’na çocuğunu kaydettirmek isteyen bir veli kendisinden 5 bin TL istendiğini iddia etti.

Veli L. şunları söyledi:

“Biz Bakırköy’de oturuyoruz. Çocuğum Ataköy’deki 60. Yıl İlkokulu’nda okuyor şu anda. Biz ikinci sınıftan itibaren başka okulda okusun istedik. Kayıt yaptırmak istediğimiz Hamdullah Suphi Tanrıverdi İlkokulu ise Yeşilköy’de. Biz farklı yerde oturduğumuzdan dolayı sisteme kaydımız düşmedi. Bundan dolayı da bizden 5 bin TL istediler. Biz de bunu veremeyeceğimizi söyledik. Yeşilköy’de oturmadığımız için böyle bir şeyle karşılaştık. Tabii bu duruma üzüldük. Fiyatın düşmesi için arkadaşım görüştü. Müdür de 5 bin TL’si yoksa buraya vermesin o zaman demiş. Ben de bunun üzerine vazgeçtim.”

Bu olayın birçok okulda yaşandığını duyduğunu söyleyen L. şu ifadeleri kullandı: “Benim arkadaşım da geçen gün çocuğunu kaydettirdi. 5 bin TL’den aşağı kayıt ücreti almıyorlar. Haberlerde çıkıyor ‘kayıt ücreti alınmayacak’ diye ama benim çevremdeki birçok kişi yaşadı bunu. Bu kadar ücret istenmesi üzücü bir olay. Hele ki böyle bir zamanda daha da zor. Burası bir de devlet okulu, özel okul değil sonuçta. Her yerde var bu olay. Kimse de görmüyor.”

İddiaları sorduğumuz okul müdürü ise böyle bir şey yaşanmadığını söyledi. Müdür, “Asla böyle öyle bir şey söz konusu değil. Bunu kesinlikle yapmıyoruz” dedi.