Meclis’in rutini haline gelen liderlerin grup toplantılarında üç isim konuştu. Kılıçdaroğlu ve Sancar’ın gündeminde çeteler varken Bahçeli başlık olarak belirlediği eğitimde boş vaatler vermeyi tercih etti.

Kayıtdışı cenneti yaptılar

POLİTİKA SERVİSİ

TBMM’de dün yapılan grup toplantılarına mafya ve kara para trafiği damgasını vurdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Avrupa'nın en büyük kara para aklayıcısı ülkelerinden biri olduğun söyleyerek “Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç görülmemişti. Uyuşturucu, kara para, kadın ticareti ne kadar iş varsa kabul ettiler. Haramla besleniyorlar, ekonomiyi kayıtdışına çıkardılar, hukuku da kayıtdışına çıkardılar” diye konuştu.

SÖKE SÖKE ALACAĞIZ

Kanal İstanbul projesine dair uyarılarını sürdüren Kılıçdaroğlu, “Dış güçlerin temsilcisi Erdoğan. Söke söke alacağım. Bir müteahhitlere sesleniyorum, bu işe giren müteahhit kendisini unutsun. Bankalara söylüyorum, bu işe kredi veren unutsun kendisini. Bürokratlara söylüyorum, imza atanların burnundan fitil fitil getireceğim. Ziraat Bankası'nın Doğan Medya'nın alımı için Demirören'e verdiği 750 milyon doları alacağım, çiftçiye vereceğim. Türk Telekom'u aldılar birilerine verdiler, binalarını arsalarını sattılar zararını bize bıraktılar. O Hariri ailesinden bütün parayı alacağım" dedi.

FİNİŞE DOĞRU İLERLİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar AKP döneminin sonuna gelindiğini söyledi. Sancar iktidar blokundaki partilere oy veren seçmenlere seslenerek, “Artık bu iktidarın sizin oylarınızla bu düzeni sürdürmesine izin vermeyin. Size korku salacak propagandalar yaparlarsa, biz iktidardan gidersek sizin de tüm kazanımlarınız elinizden gidecek derlerse inanmayın. Sizin kazanım ve haklarınız da bütün yurttaşların hakları ve kazanımları gibi bizim sorumluluğumuzdadır. Biz o hakların da yurttaş olarak kazanımların da güvencesiyiz” diye konuştu

İKTİDAR ÇOK KORKTU

Üniversite sınavına giren gençlerin tepkisi iktidarın uykularını kaçırıyor. Katar’la yapılan ikili anlaşma sonucu tıp fakültelerine sınavsız öğrenci kabul edilmesinin yankıları sürerken üzerine bir de üniversite sınavı eklendi. Yüz binlerce genç sınav sonunda iktidara tepki göstererek hem eğitimin hem de sınav sürecinin adaletsizliğine vurgu yapmıştı. İktidar cephesi bu iki konuda da savunma yapmak zorunda kaldı.

Erdoğan’ın seçim vaadi içinde yer alan “sınavsız üniversite” talebi bu kez Cumhur İttifakı’nın küçük ortağından geldi. MHP Lideri Bahçeli okul öncesi sürecini de hesaba katan bir eğitim ve öğretim modeliyle her gencin ilgi alanına uygun üniversite eğitiminin sınavsız temini sağlanması gerekir diyerek “Bu düşünceden hareketle siyasi muhataplarımıza çağrımdır; gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım” diye konuştu. Bahçeli’nin bu çıkışı önümüzdeki günlerin eğitim alanında iktidarın top çevireceği başlık olması bekleniyor. Ama bu durum öğrencilerin tepkisini azaltmayacak.