Türkiye genelinde vaka artışları oldukça yüksek seviyelere gelirken, Isparta’da Gelendost Kaymakamı Alimoğlu, ilçedeki vaka artışını doğruladığı konuşmasında “Vaka artışımız korkunç seviyelerde değil” diyerek durumu yumuşatmaya çalıştı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ise Keçiborlu ve Gelendost’ta Covid-19 vakalarının korkunç seviyede arttığını söylemişti.

Kaymakam, İl Sağlık Müdürü’nü ‘tekzip’ etti: Vaka artışları korkunç değil

Isparta’da Gelendost Kaymakamı Onur Alimoğlu, ilçedeki vaka artışları konusunda açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, İl Özel İdaresi’nin 2021 yılı tahmini bütçe görüşmeleri sırasında Keçiborlu ve Gelendost ilçelerinde son 10 gündür Covid-19 vakalarının korkunç seviyede arttığını söylemişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gelendost Kaymakamı Onur Alimoğlu ise vaka artışının yaşandığını ancak durumun korkunç seviyede olmadığını öne sürdü.

‘AÇIKLANDIĞI GİBİ ÇOK KORKUNÇ DEĞİL’

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gelendost’ta da vaka artışlarının söz konusu olduğuna değinen Alimoğlu, “Ancak, açıklandığı gibi korkunç seviyelerde değildir; çok kötü bir durumda da değildir. İlçemizin son durumunu Hayat Eve Sığar programından takip edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İlçe halkına seslenen Kaymakam Alimoğlu, “Misafirlik, taziye, uğurlama gibi ev, hane ziyaretlerimizi erteleyelim. Sigara içmeme tedbirimize uyalım. Temizlik, Maske, Mesafe kuralını asla ihlal etmeyelim” diye konuştu.

MEVLİT VE ASKER UĞURLAMASINA DİKKAT ÇEKİLMİŞTİ

Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, 2 gün önce yaptığı açıklamada kentte koronavirüs vakalarının önceki aylara çok yüksek rakamlara ulaştığını belirterek salgının aile içindeki yayılımının fazla olduğunu söyledi.

Keçiborlu ve Gelendost ilçelerinde korkunç rakamlara ulaşıldığını kaydeden Karakaya, bu yerlerde salgının yayılmasında mevlit ve asker uğurlaması gibi etkinliklerin etkili olduğuna dikkat çekmişti.