Kaymakam, öğrencisini döven öğretmen eşini savundu: Çocuğun ‘iş göremez’ raporu yok

Elazığ’ın Ağın İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu, elleri moraran dokuz yaşındaki öğrencisini dövdüğü iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan öğretmen eşi Büşra Yakınoğlu’nu “Öğrencinin herhangi bir kırığı ve çatlağı mevcut olmayıp, sadece basit tıbbi müdahale öngörülmüştür. Herhangi bir ‘iş göremez’ raporu yoktur” açıklamasıyla savundu.

Büşra Yakınoğlu’nun geçen 24 Nisan tarihinde ödev şiiri ezberleyemediği gerekçesiyle 4’üncü sınıf öğrencisi Elif Karaoğlu’nu sopayla ellerine vurarak dövdüğü öne sürüldü.

Diken'de yer alan habere göre; Ellerinde çizik ve morarmalar oluşan Elif Karaoğlu, okul çıkışı gittiği evinde öğretmeninin kendisini dövdüğünü annesi Makbule Karaoğlu’na anlattı.Olayı önce önemsemediğini belirten anne Karaoğlu, “Ellerini yıkamaya giden kızımı sofraya çağırdım ama yemeğe gelmedi, gelemediğini söyledi. Nedenini sorduğumda, pantolonunu çekemediğini söyledi. Gidip baktığımda elleri morarmıştı” dedi.

‘KIZINA SAHİP ÇIK TERBİYE VER' 
Bunun üzerine kızının öğretmenini aradığını ifade eden Karaoğlu, aralarında geçen konuşmayı şu ifadelerle anlattı: “‘Büşra hanım sen Elif’i böyle mi yetiştiriyorsun?’ dedim. Bana, ‘Senin kızın hassas ben hepsini dövdüm. Senin kızın hassas olabilir. Ben zaten senin gelmeni bekliyordum’ dedi. Ben de ‘Neredesin?’ dedim, okulda olduğunu söyleyince yanına gittim, ‘Büşra hanım bravo sana’ dedim. ‘Ne var Elif’in elinde’ diye sordu. Alıp baktı sonra da ‘bir şey yok’ dedi ve bana, ‘Kızına sahip çık terbiye ver’ dedi. 20 yaşındaki birinden değil, 9 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz’ diyerek bağrıştık. Şikayetçi olacağımı söylediğimde ‘istediğin yere git’ dedi. Eşi kaymakam olduğu için hiçbir şey takmıyor.”

ELDE ŞİŞLİK VE MORLUK 
Ağın’da bir kahvede garson olarak çalışan baba Osman Karaoğlu, şikayetçi olmak için rapor almak üzere kızını İlçe Sağlık Ocağı’na götürdü. Karaoğlu, röntgen cihazı bulunmadığı gerekçesiyle yakın olan Malatya’nın Arapgir ilçesine sevk edildi. Arapgir Devlet Hastanesi’nde röntgeni çekilen Elif Karaoğlu’yla ilgili Dr. Emine Güler tarafından hazırlanan raporda, “9 yaşındaki çocuk elde şişlik, bir parmakta hafif hareket kısıtlığı ve ağrı şikayetiyle başvurdu. Direkt grafi istendi. BTM ile giderilir. Durum bildirir kati hekim raporudur” yazıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Arapgir Devlet Hastanesi’nden doktor raporu aldıktan sonra Ağın İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Osman Karaoğlu, öğretmen Elif Karaoğlu’ndan kızını dövdüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Avukat eşliğinde kızının ifadesi alınan Karaoğlu, daha sonra Elazığ Valiliği’ni arayarak şikayetçi olduğunu söyledi. Vali yardımcısının kendisini telefonla aradığını belirten Osman Karaoğlu, “Vali Yardımcısı, bana soruşturma başlattıklarını ve müfettiş göndereceklerini söyledi” dedi.

Elif Karaoğlu, öğretmen Büşra Yakınoğlu’nun dövmesi nedeniyle kızı Büşra’nın 13 gün okula gitmediğini, aynı okula gitmek istememesi üzerine onu Ağın’a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Saraycık Köyü’nde oturan anneannesinin yanına gönderdiklerini anlattı. Elif Karaoğlu, kızının naklinin yapıldığı Sarayçık İlkokulu’nda eğitimini sürdürdüğünü ekledi.

KIRIĞI, ÇATLAĞI, İŞ GÖREMEZ RAPORU YOK!
İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu da, ailenin şikayetçi olması üzerine öğretmen eşi Büşra Yakınoğlu hakkında adli ve idari soruşturma başlattı. Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada ‘bilgi kirliliği’ yaşandığını savunan Kaymakam Yakınoğlu, “Öğrencinin herhangi bir kırığı ve çatlağı mevcut olmayıp, sadece basit tıbbi müdahale öngörülmüştür. Ve de herhangi bir iş göremez raporu yoktur” dedi.