Menteşe Kaymakamlığı, Muğla’nın Menteşe ilçesinde yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı bölge halkının kurduğu direniş çadırını sakıncalı buldu.

Kaymakamlık direniş çadırını sakıncalı buldu

Aycan KARADAĞ

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi’ne istenen çimento fabrikasına karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Çimento fabrikasına karşı Muğla Çevre Platformu(MUÇEP), Deştin Çevre Eğitim Bilim Kültür ve Dayanışma Platformu ve bölge halkı tarafından nöbet tutma eylemi başlatılarak çadır kuruldu. Söz konusu çadır ise Menteşe Kaymakamlığı sakıncalı buldu.

MUÇEP'in direniş çadırına ilişkin verdiği dilekçeye cevap veren Menteşe Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı, çadırın emniyet ve asayiş açısından sakınca yaratacağını belirtti.

Cevapta şu ifadeler yer aldı:

- Söz konusu arazinin çimento fabrikası ulaşım yoluna bitişik vaziyette olduğu, bu sebeple çimento fabrikası çalışanları ile karşılaşma olasılığının yüksek olması, her iki kesim tarafından birbirlerine yönelik saldırı, hakaret, yol kesme olayların yaşanabileceği,
- Çadır kurulan arazinin Muğla-Antalya karayoluna yaklaşık 500 metre mesafede olması, ilerleyen ayların turizm sezonu olması nedeniyle yol güzergâhını kullanan başka il nüfusuna kayıtlı kişilerin çadır bölgesine gelerek yasadışı olaylara sebebiyet verebilecekleri,
- Ayrıca arazi kesiminin Bayır İş Merkezi mermer fabrikalarına yaklaşık 500 metre mesafede bulunması nedeniyle yine yolun iş merkezinde faaliyet gösteren mermer işletmelerin kamyonları tarafından kullanılması nedeniyle bölgede çalışan şoför ve diğer çalışanlar arasında tartışma, hakaret, yaralama olayların yaşanabileceği değerlendirildiğinden dolayı bahse konu çadır emniyet ve asayiş açısından sakınca doğuracaktır.

'İNSANCA BİR HAYAT YAŞAMAKTA KARARLIYIZ'

Konuya ilişkin MUÇEP Menteşe Meclisi tarafından yapılan açıklamada ise "Direniş çadırının kurulması görüldüğü kadarıyla bazı nedenlerden dolayı sakıncalı bulunmuş. Bizler bu konuda herhangi bir sakınca görmüyoruz. Bizler sadece doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz. Bizler çevre köylüler ve bütün Muğlalılar insanca bir hayat yaşamakta kararlıyız, o ölüm saçacak fabrikanın yapılmaması ve hammadde ocaklarının ormanlarımızı yok etmemesi için hem hukuki hem de fiili olarak yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız" denildi.