Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz'da oylamaya sunulacak yeni Anayasa taslağında yer alan 'İslam'ın Tunus'un dini olarak kabul edilmeyeceği' bilgisini doğruladı.

Kays Said: Yeni Anayasa, İslam'ı Tunus'un dini olarak kabul etmeyecek
Fotoğraf: AA

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Arap Baharı'nın başladığı ülke olan Tunus'ta tüm yürütme organlarını kendisine bağlayan muhafazakar Cumhurbaşkanı Kays Said, yeni Anayasa taslağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Said, Tunus Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu yeni Anayasa'da İslam, devletin dini olarak görülmeyecek ama dini İslam olan bir ümmetiz" dedi.

Euronews'in aktarımına göre, Ulusal Danışma Komisyonu Koordinatörü Sadık Belaid ise AFP'ye verdiği demeçte 'Yeni Cumhuriyet' için hazırlanan Anayasa'da İslam'a yapılan her atfın kaldırılacağını söyledi.

Demokratik Akım Partisi Üyesi Nabil Hacı, Erem News'e yaptığı açıklamada Said'in ifadelerini 'saçmalık' olarak nitelendirdiğini söyledi.

25 Temmuz'da yapılacak referandumu boykot edeceklerini duyuran Hacı, "Tunus halkının yeni bir anayasaya değil, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözülmesine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.