Kayseri'de bombalı saldırı

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde bombalı saldırı gerçekleşti. Yapılan resmi açıklamada 14 askerin yaşamını yitirdiği ve 6'sı ağır ve 48'i asker toplam 55 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Patlama, üniversite önünde, içinde çarşı iznine çıkmış askerlerin olduğu bir belediye otobüsün yanına gelen '71' plakalı bir araç tarafından gerçekleştirildi.

kayseri-de-patlama-222993-1.

BAKANLAR KAYSERİ'DE
Kayseri'deki incelemelerinin ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 48'i asker 55 yaralının tedavisinin sürdüğünü, yaşamını yitiren 8 askerin de kimliğinin tespit edildiğini söyledi.

Olaya ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de yazılı bir açıklama yayımladı.

TSK'nin açıklaması şöyle:

"17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir."

HÜLKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: Çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde buluynduğuğu otobüse bombalı aracla yapıldı. Geçen hafta Beşiktaş'ta gerçekleşen saldırıya benziyor.

YAYIN YASAĞI GELDİ

RTÜK tarafından olaya dair yayın yasağı geldi.

ASKERLER HAKKARİ VE ŞIRNAK'A GÖNDERİLECEKTİ

Otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin görev yaptığı 1. Komando Tugayı, Hakkari ve Şırnak'a gönderilmek üzere yetiştirilen askerlerin bulunduğu bir kışla olarak biliniyor.

ERDOĞAN, ORG. AKAR'DAN BİLGİ ALDI

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Maraş'a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı'na gelen Başbakan Binali Yıldırım, uçağın içindeyken patlamayı öğrendi. Uçaktan inen Başbakan Yıldırım, ilgili bakanlardan konuyla ilgili bilgiler aldı.

ERDOĞAN: SALDIRILAR SURİYE'DEN BAĞIMSIZ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada saldırının Suriye'den bağımsız olmadığını kaydetti.

Erdoğan'ın Kayseri saldırısı açıklaması

ARAÇ PLAKASI SAHTE
Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, saldırıda kullanılan plakanın sahte olduğunu belirterek halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

BİNALİ YILDIRIM, MARAŞ GEZİSİNİ İPTAL ETMEDİ

Başbakan Binali Yıldırım, konuya ilişkin Maraş'ta bir açıklama gerçekleştirdi. Saldırıyı lanetleyen Yıldırım, Maraş gezisinin iptal edilip edilmemeyeceği konusundaki bir soruya ise, "Neden İptal edelim ki? Kahramanmaraş'ta planlanan açılışı yapacağız" dedi. Binali Yıldırım'ın bu cümleleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Binali Yıldırım akabinde Maraş'taki açılışlarına devam etti.

Binali Yıldırım, Kayseri saldırısına ilişkin Maraş'ta konuştu

YARALI ASKER: "BİR ARAÇ BİZİ TAKİP EDİYORDU"

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında gerçekleştirilen saldırıda yaralanan bir asker o anları anlattı. Yaralı asker, "Araç otobüsü takip ediyordu, yan yanaydık sürekli" ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: "ŞEHİT BİLGİSİNİ BAŞBAKANIMIZ SÖYLESİN, YAYIN YASAĞI VAR"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: “Beşiktaş’taki elim hadiseye benziyor. Maalesef yaralılar var. İçimizdeki hain unsurlar bizim insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı hedef almışlar. Gelişmeleri, şehit olup olmadığının bilgisini sayın Başbakanımız arzu ettiği takdirde bilgi verebilir. Biliyorsunuz yayın yasağı var”

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KAN AÇIKLAMASI

Saldırının ardından yapıldığı belirtilen kan anonslarına karşılık Sağlık Bakanlığı "Kan ihtiyacı bulunmamaktadır" açıklaması yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN VALİ VE BAŞBAKAN'A TELEFON

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Kamçı'yı arayarak bilgi aldı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Kamçı'ya meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu'nun daha sonra Başbakan Yıldırım'ı da arayarak saldırı ile ilgili son bilgileri aldığı bildirildi.

GÜL: ACIMIZ DERİN

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bombalı saldırının ardından Kayseri'ye gidiyor. Gül'ün patlamanın gerçekleştiği yere giderek yetkililerden bilgi alacağı, ardın da yaralıların tedavi gördüğü hastanelere ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Abdullah Gül, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Huzur kentimiz Kayseri'de askerlerimize karşı bu terör saldırısını yapanlara lanet olsun. Devletimiz ve aziz milletimiz asla teröre boyun eğmeyecektir. Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Acımız derin" dedi.

2012 YILINDA PINARBAŞI'NDA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Kayseri'de 2012 yılında Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne önce silahlı saldırı olarak sonra da intihar saldırısı düzenlenmişti. PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda iki saldırganın yanı sıra biri polis biri sivil olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirmişti

kayseri-de-patlama-222976-1.kayseri-de-patlama-222977-1.

kayseri-de-patlama-222978-1.