Kayseri’de Kocasinan Belediyesi, Yamula Barajı kıyısında villalık 4 parsel için Milli Emlak Müdürlüğü’ne 5 cami veriyor.

Kayseri'de sıkı pazarlık: AKP’li belediye 5 cami karşılığında baraja nazır villa arazisi alıyor

Kayseri’de AKP’li Kocasinan Belediyesi, baraj kıyısındaki villa arazisi için Milli Emlak Müdürlüğü’ne 5 cami veriyor.

Kayseri Yeni Haber’den Recep Bulut’a göre, Kocasinan Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan ve üzerine cami yapılan Seyrani Mahallesi’nde bir Ziya Gökalp Mahallesi’nde iki Sümer Mahallesi’nde bir ve Turgut Reis Mahallesi’nde de bir olmak üzere toplam 5 cami ve arsasını Milli Emlak Müdürlüğü’ne verecek, Milli Emlak Müdürlüğü’de aldığı bu 5 camiye karşılık yaklaşık 100 bin metrekareyi bulan 4 parseli Kocasinan Belediyesi’ne verecek. Milli Emlak’ın vereceği arazi de Yamula Barajı Marina şeridinde yer alıyor.

Yamula Barajı kıyısındaki 100 bin metrekareyi bulan 4 parsel için 5 cami alan Milli Emlak Müdürlüğü, bu camileri ve arsalarını Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağışlayacak. Yani Milli Emlak Müdürlüğü, kaybettiği 11 milyonluk araziyle kalacak.

Milli Emlak’a satılacak 5 cami ve arsaların bedeli uzmanlar tarafından toplamda 11 milyon 480 bin 212 TL değer biçildi. Milli Emlak’ın belediyeye vereceği baraja nazır villalık 100 bin metre kereyi bulan 4 parsel arazisine ise 11 milyon 534 bin 766 TL değer biçildi ve arada oluşan 54 bin 553 TL’lik farkı belediye ödeyecek.

Yapılan bu çalışma, Çevre ve Şehricilik Bakanlığı’nın tarafından kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmiş. Bu konudaki yazışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdüresi Sibel Livdumlu ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar tarafından yapılıyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Katip İzzet Buzkan ve Katip Nilüfer Koyuncu’nun imzası­nı taşıyan yazı da konu şöyle ifade ediliyor:

“İlçemiz sınırları içerisine bulunan, eşsiz güzellikte ki bu bölgenin halkımız hizmetine açılması İçanadolu’nun göbeğinde su sporları merkezi kurulması, sporcuların yetiştirilmesi ve bu bağlamda İl halkımıza hizmet edilme­sinin yanında halkımızın yaşam kalitesinin arttırılmasına yardımcı olacaktır. Bu amaçla ekli harita da sınırlandırılan ve Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde Kuşçu Mahallesi 198 Ada 29, 286, 310, 312 ve 320 parsel 199 ada 49,52 parsel nolu taşımaz olarak tescil edilen bu alan da rekreasyon alanı, konut ve spor merkezi oluşturarak yaşam standardına bir adım daha yukarı taşıyacak bir kent oluşturmak amacıyla 5998 Sayılı Kanunla değişik 5393 sayılı Belediye kanunun 73’ncü maddesi gereğince Kay­seri Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.01.2016 tarih 63 sayılı kararıyla “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilmesi, ilan edilen alanda tüm çalışmaların Kocasinan Belediyesince yapılması konusunda ki yetkinin Belediyemize devredilmesi kabul edilmiştir.”

Belediye tarafından alınan bu takas kararı, bugün Kocasinan Belediye Meclisi’nde gerçekleşecek olan ve sadece bu konunun gündeme geleceği olağanüstü toplantıda değerlendirilecek.