Haftanın takımı Bursaspor gibi dişli bir rakibi sahadan silerek haklı ve rahat bir galibiyet alan Kayserispor olurken haftanın futbolcusu kariyerinde ilk defa “hat trick” yapan Sivassporlu Hakan Arslan oldu. Osmanlıspor’un 12 haftalık kazanamama serisine son veren İrfan Buz haftanın teknik adamı olurken haftanın en şık gol vuruşunu Patrick Eze yaptı.

Fenerbahçe, Alanya ve Beşiktaş maçlarından çıkardığı 6 puanı anlamlı kılacak hamleyi yapamadı ve milli maç arasına puansız girdi. Kanarya bu sezon ligin en az isabetli şut çeken 3. takımı. Kaleyi tutan 23 şutun 14’ünü gole çevirmiş olmak da gole yakın oyuncularının kalitesini gösteriyor. Aykut Kocaman maç sonrası hakem kararlarından şikâyet ededursun, takımı 90 dakika boyunca rakip ceza sahasında sadece 5 kere topla buluşabildi. Milli aradan sonra karşılaşacağı ezeli rakibi Galatasaray aynı hafta 56 kere rakip ceza sahasında topla buluşarak bu alanda rekor kırdı. Akhisar’ın emeklerine haksızlık etmek istemem ancak evinde oynadığı dört maçı da kazanmasının temel nedeni sahasının zemini. Hoş Manisa Akhisar’ın evi de değil ama o başka bir yazının konusu olacak kadar derin mevzu.

İrfan Buz’un direksiyona geçmesinin ikinci haftasında Osmanlı’yı nihayet galibiyetle tanıştırdı. Kasımpaşa’yı etkili oynayıp net bir skorla mağlup ettiler. Ligimizin en genç takımı Kasımpaşa, sezon ortalamasının gerisinde bir performans sergiledi. İkinci yarının başlarında iyi oynamaya başlamışken üçüncü golü yemek Kasımpaşa için maçın bitiş anı oldu.

Sivasspor Hakan Arslan’ın kariyerinin ilk üçlemesini yaptığı karşılaşmada Antalyaspor’u 3-1 mağlup ederek milli maç arasına moralli girmeyi başardı. Antalyaspor’un dertlerine Leonardo da çare olamadı. Antalyalı oyuncuların ikinci yarıda oyunu tamamen rakip yarı sahaya yığması, yaşadıkları ciddiyet ve konsantrasyon sorununun üstünü örtemedi.

Bursaspor’u evinde eykili bir oyunun ardından 3-1 mağlup eden Kayserispor yenilmezlik ünvanını 6 maça çıkarttı ve aradan önce lig üçüncülüğe yerleşti. İyi futbol ve başarılı sonuçlar tribünlerin de yavaş yavaş dolmasına sebep oluyor. Bu sezon sonuç ne olursa olsun oynadığı oyunla takdir toplayan Bursaspor, Kayseri karşısında varlık gösteremedi. Milli arada futbolcuların Paul Le Guen’den çekeceği var.

Galatasaray’ın oynadığı oyunu analiz etmeye başladığınızda artıları kadar eksilerinin de olduğunu görebiliriz. Galatasaray’ı en yakın rakibinden 5 puan önde liderlik koltuğuna oturtan taktik ya da teknik detaylardan ziyade futbolcuların iştahlı oyunu. Tudor hiç bir şey yaratamamışsa oynadığı oyundan keyif alan ve sadece kazanma düşünen bir oyuncu topluluğu yaratmış durumda. Şampiyonluk yolu son dakika gollerinden geçiyor. Zira son dakika gollere takımın inancını arttırırken rakipleri de psikolojik olarak yıpratır. Karabükspor’un 2-0 geriye düşmesine rağmen Galatasaray’a 90 dakika direnmesi en az puan alması kadar değerli. Yeni teknik direktör Tony Popovic de takımı izlediğinde umutlanmıştır. Lig arasına en çok ihtiyaç duyan takımlardan biri..

Haftanın izlemesi en sıkıcı karşılaşmasında Yeni Malatyaspor ve Konyaspor puanları paylaştı. Erol Bulut yönetiminde ilk maçına çıkan Malatya milli maç arasına puan alarak girmiş oldu. Avrupa yorgunu Konya için de haftayı puanla kapatmak kötü sonuç sayılmaz.

Vagner Love ilerleyen yaşı sebebiyle atletik özellikleri eskisinin gerisinde olsa da zekâsı, tecrübesi ve oynama arzusuyla hâlâ fark yaratabiliyor. Alanyaspor Gençlerbirliği’ni farklı mağlup ederken galibiyetin mimarı yine Brezilyalı yıldız oldu. Başkent temsilcisi lige verilecek arayı iple çeken takımlardan.

Göztepe ve Başakşehir eşleşmesinin kazananı futbol oldu. Topun 60 dakika oyunda kalması ligimizin bu sezon bu alandaki rekoru. Puan kaybetme konusundaki kredilerini erkenden tüketen Başakşehir için üç puan almak önemliydi. Göztepe için şansız bir maç oldu. Oynanan oyun en azından bir puanı hak ediyordu.

Haftanın en itibarlı eşleşmesinden kazanan çıkmadı. Beşiktaş özellikle Atiba ve Oğuzhan’ın eksikliğini hissetti. Zira siyah beyazlılar bu sezon Vodafone Park’ta topa en az sahip olduğu ve en düşük pas isabeti yakaladığı karşılaşmayı oynadı. Ersun Yanal sürpriz defans kurgusuyla Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürse de sahada Beşiktaş adına bundan faydalanacak futbolcu yoktu. Trabzonspor iyi takım olacağının sinyallerini veriyor. Ancak şampiyonluk hayal etmek gerçekçi bir hedef değil.