Kayseri Şeker'in çalışanlarına mesaj atarak, cumartesi günü kentte düzenlenecek olan ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın halka sesleneceği açılış törenine katılımın zorunlu olduğunu ve yoklama alınacağını duyurduğu iddia edildi.

'Kayseri Şeker'de işçilerin Erdoğan'ın mitingine katılımı zorunlu tutuldu' iddiası
Fotoğraf: AA

İYİ Partili Durmuş Yılmaz, Erdoğan'ın Kayseri'de düzenleyeceği miting öncesinde Kayseri Şeker'in çalışanlarına mesaj atarak mitinge katılımın zorunlu olduğunu ve yoklama alınacağını duyurduğunu iddia etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 23 Temmuz Cumartesi günü Kayseri'de toplu açılış törenine katılacağını ve halka hitap edeceği açıklanmıştı. İYİ Partili Yılmaz, Erdoğan'ın kente gidişi öncesinde Kayseri Şeker'in çalışanlarına attığı iddia edilen bir mesajı Twitter hesabından paylaştı.

Yılmaz'ın iddiasına göre, Kayseri Şeker, çalışanlarına attığı duyuru mesajında mitinge katılımın zorunlu olduğunu belirtti. Saat 15.30'da fabrikada olunması gerektiğinin belirtildiği söz konusu mesajda, yoklama alınacağı da ifade edilerek, "İzinde olup şehir dışında olanlar ve çok çok önemli mazereti olanlar dışında katılım zorunludur" denildi.

Yılmaz'ın paylaşımına göre, mesajda şunlar kaydedildi:

“Arkadaşlar Cumhurbaşkanı cumartesi günü Kayseri’ye geliyor. Kayseri Şeker olarak devletin yanında olduğumuzu göstermek için cumartesi günü saat 15.30’da fabrikada olunması gerekmektedir. Servisler normal güzergahlardan 14.30’da çıkıp fabrikaya gelecek, burada yoklama alınacak, sonra meydana geçilecektir. İzinde olup şehir dışında olanlar ve çok çok önemli mazereti olanlar dışında katılım zorunludur. Önemli mazereti olanlar özelden bana bildirsin."