Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, okulların açılmasının risk durumunu yukarıya çıkardığını belirterek, "Şu an ilimiz için risk devam ediyor" dedi. Okullarda denetimin devam ettiğini kaydeden Günaydın, bir özel okulda kurallara aykırı durum tespit ettiklerini açıkladı.

Kayseri Valisi Günaydın: Okulların açılması risk durumunu yukarıya çıkardı

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, okulların açılmasının risk durumunu yukarıya çıkardığını söyledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı. Esnaf ve yurttaşları koronavirüse karşı uyaran Vali Günaydın, yurttaşların büyük kısmının maske kuralına uyduğunu söyledi.

Vali Günaydın, aşı bulunana kadar en büyük silahın maske, mesafe ve temizlik olduğunu vurgulayarak, "Bu kurallara uyacağız, mümkün mertebe kalabalık alanlara girmeyeceğiz. Biz bundan 2 ay önce 'Gerekmedikçe evden çıkmıyoruz Kayseri' sloganı ile çağrıda bulunmuştuk. Vatandaşlarımız 15 gün boyunca bu çağrıya riayet ettikleri için bizler olumlu sonuçlarını gördük" dedi.

"Ancak daha sonra okulların açılması, birtakım ortamlarda kalabalıkların oluşması nedeniyle risk durumumuz yukarı çıktı" diyen Günaydın, "Şu an ilimiz için risk devam ediyor. Bizim bu riski azaltmamız sıkıntıları ortadan kaldırmamız için hep beraber çalışmamız lazım. Vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfen gerekmedikçe dışarı çıkmayalım. Evimizde kalalım, sağlıklı kalalım. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere kamu görevlilerine yardımcı olalım" diye konuştu.

"BİR ÖZEL OKULDA AYKIRI DURUM TESPİT ETTİ"

Vali Günaydın, okullarda da denetimlerin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızdan gelen birtakım ihbarlar var. Görevlilerimiz bugün iki okulda denetim yaptı. Maalesef bir özel okulumuzda kurallara aykırı durumlar tespit ettik. Bununla ilgili kanunu işlemleri yapıyoruz. Denetlemeler devam edecek. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Okullarda çıkan durumları vatandaşımız hemen bize bildiriyor."

(DHA)